Gólokra van szüksége a Debrecennek az Elfsborg elleni visszavágón

Vágólapra másolva!
2007.08.08. 09:34
Az első mérkőzés a Loki első félidei fölénye ellenére kiegyenlített játékot hozott, a svédek csak sziklaszilárd védelmüknek - és Fortunának - köszönhették, hogy az első negyvenöt percben nem kaptak gólt. A játékosok jól tudják, hogy a mai visszavágón ez távolról sem lesz elég, hiszen a Lokinak gólokat kell rúgnia, ha tovább akar jutni. Egy biztos: a játékosok eltökéltek. Honlapunk 19:00 órától élőben közvetíti a Debrecen svédországi BL-visszavágó mérkőzését.
Ibrahim Sidibe az ujjaival mutatja, hogy mennyi gólt kellene szerezni
Szabó Miklós - archív
Ibrahim Sidibe az ujjaival mutatja, hogy mennyi gólt kellene szerezni
Ibrahim Sidibe az ujjaival mutatja, hogy mennyi gólt kellene szerezni
Szabó Miklós - archív
Ibrahim Sidibe az ujjaival mutatja, hogy mennyi gólt kellene szerezni

A párharc első mérkőzésén a hazaiak játéka elszürkült a második félidőre, és a támadások befejezése sem volt tökéletes, a Kouemaha-Sztojkov csatárkettős egyszer sem tudta bevenni Wiland hálóját, sőt, nem is nagyon kényszerítette bravúrokra.

Nem mondhatni, hogy a svédek látványos focit játszottak volna, viszont a fegyelmezett védekezés meghozta a gyümölcsét – Mobaeck 65. percben szerzett gólja képében.

Ez nagyon megnehezíti az immár vendégként pályára lépő Debrecen helyzetét, hiszen lássuk be: igen kevés az esély arra, hogy az Elfsborg lazábban védekezik majd.

Maga Miroslav Beránek, a Loki cseh edzője is az esélyek felborulásáról beszélt, ami szerinte a kezdeti ötven-ötven százalékosról immár nyolcvan-húszra változott – természetesen a svédek javára.

„Gólt kell rúgnunk, méghozzá kettőt. Debrecenben nagyon jó volt az Elfsborg védekezése, ezzel a feladattal most sem lesz egyszerű megbirkóznunk, de igyekszünk minden tőlünk telhetőt megtenni” - nyilatkozta a DVSC szakvezetője a klub hivatalos honlapjának.

Persze bizakodni azért még szabad, többek között azért, mert csupán egygólos hátrányról van szó, ami azért ledolgozható különbségnek tűnik, másrészt azért is, mert a vendéglátók akármennyire visszafogottan fogalmaznak, lélekben már a Valencia ellen készülnek.

A kinti sajtó legalábbis ezt sugallja, ez pedig a Loki malmára hajthatja a vizet.

Nem utolsósorban a debreceniek mind a tizennyolc embere egészséges, míg Magnus Haglund, az Elfsborg trénere több játékossal nem számolhat a mérkőzésen.

„Nem tudjuk még pontosan, kik játszanak, ez csak holnap, a mérkőzés előtt dől el, ami száz százalék, hogy Jari Ilola nem lesz bevethető, Alexandersson és Anders Svensson játéka is kérdéses – mondta a szakember, hozzátéve: nehéz meccsre számít.

Reméljük, hogy Dzsudzsák Balázs is emlékezetes teljesítményt nyújt (lehetőség szerint mindkét félidőben), hiszen nemcsak Haglund dicsérte a magyar középpályást, de a jelek szerint ugye a Manchester City is figyeli, ez pedig pluszmotiváció a játékosnak.

Hogy hogyan tud élni a hajdúsági gárda a lehetőségeivel, az csak este 19:00-tól derül ki a Boras Arénában, sajnálatos, hogy Magyarországon semmilyen csatornán nem tudjuk követni az eseményeket. Svédországban ezt is meg tudták oldani…

BAJNOKOK LIGÁJA-SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ


Helyszín: Boras, Boras Aréna
Játékvezető: Claudio Circhetta (svájci)
Asszisztensek: Manuel Navarro, Devis Dettamanti (svájciak)

A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK:
IF ELFSBORG DVSC-TEVA
30 Wiland 12 Balogh J.
5 M. Andersson 22 Bernáth
22 Augustsson 16 Komlósi
19 Björck 17 Mészáros
4 Karlsson 4 Leandro
24 Ishizaki 7 Dombi
14 Avdic 5 Vukmir
10 Holmén 27 Demjén
11 Mobaeck 19 Dzsudzsák
9 M. Svensson 10 Kouemaha
33 Berglund 32 Sztojkov
Vezetőedző: Vezetőedző:
Magnus Haglund Miroslav Beránek
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik