Nincs mese, előnyt kell szerezni az Elfsborg elleni visszavágóra

Vágólapra másolva!
2007.07.31. 11:27
Kedden este 20:45 órakor az Oláh Gábor utcai stadionban kezdődik a DVSC-TEVA labdarúgócsapatának újabb európai „kalandja”: a magyar együttes harmadszor szerepel a Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában, most az Elfsborg ellen javíthatja eddigi ötven százalékos mérlegét. A hajdúsági labdarúgócsapat két évvel ezelőtt 8-0-s összesítéssel lépett túl a horvát Hajduk Splittel szemben, tavaly azonban simán elbukott a macedón Rabotnicski ellen.

„ Erős ellenfél az Elsfsborg, nem véletlenül nyerte meg ismét a bajnokságot – idézte a dvsc.hu Miroslav Beráneket, a Loki vezetőedzőjét.

A cseh szakember szerint a ma esti rivális védelme nagyon jól szervezett, az ellenfél letámadását kitűnően alkalmazza.

„Erre nekünk külön figyelni kell – jegyezte meg a kiváló tréner, majd így folytatta: - Van egy-két sérültünk, de csak a mérkőzés napján derül ki, hogy ki milyen állapotban van. Egy biztos: az fog játszani, aki a legjobb formában van. Mindenképpen ki kell adnunk magunkból a maximumot ahhoz, hogy sikert érjünk el. Az egyik legjobb csatárunk, Ibrahima Sidibe sajnos eltiltás miatt nem játszhat. Ez egy kicsit megnehezíti a helyzetünket, hiszen a házi gólkirályunkról van szó, de meg kell oldalunk a helyettesítését.”

A debreceniek a nyári átigazolási szezonban számos jó képességű futballistát szerződtettek, ennek több oka is volt.

„…Az új rendszer miatt több fronton is helyt kell állnunk, így akik kiesnek, azokat mindig lehet pótolni. Kollégámhoz hasonlóan én is ötven százalék esélyt adok a továbbjutásra.”

A DVSC hivatalos honlapja kiemelte, az Elfsborg vezetőedzője, Magnus Haglund mindössze 34 éves, de fiatal kora ellenére már nemzetközi kupában vezeti csapatát, méghozzá sikerrel, hiszen a gárda megnyerte a Linfield elleni párharcot.

„Első alkalommal vagyok Magyarországon, ez nagyon izgalmas időszak számomra. Örülök, hogy itt lehetek, mert mindig jó érzés a Bajnokok Ligája második selejtezőkörében játszani. Egyelőre mindennel elégedett vagyok. Az utazás jól sikerült, a pályát megnéztük, és amit láttunk, az tetszett” – jelentette ki a svéd szakember.

Magnus Haglund úgy véli, két nagyon jó csapat mérkőzik a harmadik körbe kerülésért, egyelőre azonosak az esélyek.

„Láttuk a DVSC több mérkőzését is DVD-n, annak alapján egy nagyon jó játékosokból álló, szervezett csapatról van szó, amely nem véletlenül nyerte meg egymás után háromszor is hazája bajnokságát. Svédországban mindenki azt várja el tőlünk, hogy továbbjussunk, de azért ez nem olyan egyszerű” – jegyezte meg az Elfsborg szakmai főnöke.

Az Elfsborg 15 forduló után 28 ponttal vezet hazája bajnokságában. Az 1904-ben alapított klub története során ötször volt svéd bajnok és kétszer kupagyőztes. Legismertebb játékosa a 30 éves, 78-szoros válogatott középpályás, Anders Svensson, aki két világbajnokságon is részt vett.
A kedd esti találkozót az észt Sten Kaldma vezeti, aki már számos magyar érdekeltségű találkozón fújta a sípot. A 39 éves sportember tíz évvel ezelőtt kezdte pályafutását.

A dvsc.hu írása szerint Kaldma dirigált 2002-ben a ZTE – Dinamo Zagreb UEFA-kupa találkozón, amelyen a zalaiak 3-1-es vereséget szenvedtek. Ő vezette 2005-ben a Lombard Pápa göteborgi, 1-0-s magyar vereséggel végződött Intertotó-meccsét is. Nyolc évvel ezelőtt az észt játékvezető működött közre a Liechtenstein-Magyarország (0-0) Eb-selejtezőn.

A két asszisztens Hannes Reinvald és Eduard Rozov lesz.

BAJNOKOK LIGÁJA SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ

DVSC-TEVA - ELFSBORG

Helyszín: Debrecen
Játékvezető: Sten Kaldma (észt)
Asszisztensek: Hannes Reidvald, Eduard Rozov (észtek)
VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK:
DVSC ELFSBORG
12 Balogh J. 30 Wiland
22 Bernáth 5 M. Andersson
16 Komlósi 19 Björck
17 Mészáros N. 22 Augutsson
4 Leandro 4 Karlsson
7 Dombi 24 Isizaki
5 Vukmir 10 Holmén
9 Sándor T. 8 A. Svensson
19 Dzsudzsák 11 Mobaeck
10 Koeumaha 9 M. Svensson
32 Sztojkov 33 Berglund
Vezetőedző Vezetőedző
Miroslav Beránek Magnus Haglund
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik