Houllier egyéni „villanásokra” számít, Spalletti támadásokra épít

Vágólapra másolva!
2007.03.06. 15:10
Az olaszországi gólnélküli döntetlen elvileg a visszavágón vendéglátó Olympique Lyon esélyeit növeli, de Gerard Houllier vezetőedző tudja, remek teljesítményre lesz szüksége csapatának a Bajnokok Ligája-negyeddöntő elérésére. Kollégája, az AS Romát irányító Luciano Spalletti arra számít és ezt el is várja, hogy csapata a támadásokra helyezi a hangsúlyt Franciaországban, a 0-0-s eredmény óvása, a túlzott védekezés ugyanis kevés reménnyel kecsegtet.
A hétvégi bajnoki után a BL-ben is ünnepelnének a lyoniak
Reuters
A hétvégi bajnoki után a BL-ben is ünnepelnének a lyoniak
A hétvégi bajnoki után a BL-ben is ünnepelnének a lyoniak
Reuters
A hétvégi bajnoki után a BL-ben is ünnepelnének a lyoniak

Érdekesség, hogy az OL az előző három sorozatban úgy került a legjobb nyolc közé, hogy a nyolcaddöntőben idegenben kezdett, s kettős győzelemmel búcsúztatta aktuális riválisát. Ez a bravúr idén már nem jöhet össze, de a kedd esti siker esetén a lyoniak ismét negyeddöntősök lesznek.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a Bajnokok Ligáját?

Írja be az itt látható számot!
„A Róma a legerősebb csapat, amellyel eddig találkoztunk a Bajnokok Ligája ezen szakasza során – kezdte nyilatkozatát Houllier, majd hozzátette: - Meg kell őriznünk egységünket, s szükségünk van egyéni villanásra, de az is jó, ha a csapat remekel. S szerencse is kell a sikerhez.”

A francia tréner kiemelte, hogy együtteséből Juninho Pernambucano is eldöntheti a nyolcaddöntőt, így „szállíthatja” a kért villanást.

„Legnagyobb erősségünk a csapatjáték, de ezen a szinten már két-három egyéni bravúrra, világklasszis teljesítményre is szükségünk van. Juninho egyike azoknak, akik hozhatják a váratlan zsenialitást. Bármelyik pillanatban képes arra, hogy meglepje az ellenfelet.


A Lyon a hétvégén 3-1-re nyert a St. Etienne vendégeként, vagyis jól sikerült a főpróba. Ez már nem mondható el a Romáról, ugyanis a sereghajtó Ascoli elleni 1-1 nagy csalódást jelentett.

„A szezon kritikus időszakát éljünk, de a múlt eredményeivel nem akarok foglalkozni. A jövő ugyanis még szép sikereket tartogat számunkra. A Lyon kiváló együttesnek számít, de optimistán várjuk a találkozót” – mondta Luciano Spalletti.

A Farkasok vezetőedzője elárulta, hogy a támadójátékra ösztönözte futballistáit a nyolcaddöntő visszavágója előtt.

„Nem játszunk 0-0-ra, ez távol áll csapatom filozófiájától. Fontos, hogy sokat támadjunk és ki kell használnunk a lehetőségeinket” – szögezte le Spalletti.

A Lyon legutóbb 2002-ben kapott ki hazai mérkőzésen az európai kupában, de most ez sem szükséges a Roma továbbjutásához. Már az 1-1-es döntetlen is Tottiék diadalát jelentené.

LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA

A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK:
OLYMPIQUE LYON AS ROMA
Coupet Doni
Clerc Panucci
Cris Mexés
Squillaci Tonetto
Abidal Chivu
Tiago Pizarro
Diarra De Rossi
Juninho Taddei
Govou Perrotta
Fred Mancini
Malouda Totti
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik