Drogbának nem kell a gólkirályi cím, ha a csapat nem lesz BL-győztes

Vágólapra másolva!
2007.03.06. 11:53
Fabatkát sem ér, ha én leszek a Bajnokok Ligája gólkirálya, amennyiben a csapat nem nyeri meg a sorozatot – nyilatkozta Didier Drogba, a Chelsea labdarúgócsapatának fantasztikus formában lévő támadója a Porto elleni kedd esti nyolcaddöntő-visszavágó előtt. A londoni csapat 1-1-es döntetlent ért el Portugáliában. A kékek még három célt szeretnének elérni ebben a szezonban: meg akarják nyerni a BL-t, az angol bajnokságot és az FA-kupát is. A Chelsea–Porto összecsapás 20:45-kor kezdődik.

Szavazás

Mi lesz a Porto–Chelsea párharc eredménye?

Írja be az itt látható számot!
Didier Drogbát csak akkor érdekli a Bajnokok Ligája gólkirályi címe, ha a Chelsea meg is nyeri a legrangosabb európai klubsorozatot.

Az elefántcsontparti támadónak eddig álomszerűen alakul ez az idénye: az összes „hadszínteret” nézve már 29 gólt szerzett a Chelsea-nek, és minden bizonnyal ő lesz az első játékosa a kékeknek, aki Kerry Dixon 22 éves rekordja után eléri a 30 gólt egy évadban.

„(A gólkirályi cím) semmi különöset nem jelentene, ha nem nyerjük meg a Bajnokok Ligáját – jelentette ki Drogba. – Tudom, mekkora játékosa volt Kerry Dixon a Chelsea-nek, és nagy dolog lenne, ha sikerülne beállítanom a csúcsát.”

„Nem érdekel, hogy gólt szerzek, ha a csapat nem győz – folytatta a londoniak jelenlegi első számú csatára. – Én azt akarom, hogy nyerjünk, és mindenki boldog legyen. Még ha nem is szerzek több gólt a szezon végéig, az sem számít, ha megszerezzük a BL-trófeát és az FA-kupát.”

Drogba legutóbbi nagy alakítását az Arsenal ellen, a Ligakupa döntőjében láthattuk, amikor a Chelsea az ő két találatával fordított 0-1-ről az Arsenal ellen.

Ezt követően került nyilvánosságra, hogy őt választották az év legjobb afrikai labdarúgójának. Emellett igen jó esélye van arra, hogy megszerezze a játékosszakszervezet rangos díját, a Premiership legjobb játékosa címet. A szakértők szerint a címért ő és Cristiano Ronaldo, a Manchester United portugál klasszisa fut versenyt.

Ami a Chelsea Porto elleni kedd esti Bl-nyolcaddöntő-mérkőzését illeti, Jose Mourinho, az angol gárda portugál menedzsere azt csak egy állomásnak teekinti az úton.

„Nem arra vágyom, hogy legyőzzük a Portót, hanem hogy bejussunk a negyeddöntőbe – fogalmazott. – Ez a csapat megérdemli, hogy még többet nyerjen. Engem az motivál, hogy a játékosaim a szezon végén még egy másik trófeát is a fejük fölé emelhessenek.”

Mint megírtuk, a Porto ellen nem léphet pályára a Ligakupa-döntőn csúnyán fejbe rúgott John Terry, így valószínűleg megint Michael Essien lesz Ricardo carvalho mellett a másik belső védő.

Jesulado Ferreira csapata, a Porto a jobb-bekk, a combsérüléssel bajlódó Bosingwa nélkül érkezett meg az angol fővárosba, míg a csapatkapitány, Lucho Gonzalez már ki is hevert egy hasonló nyavalát, amelyet szombaton, az SC Braga ellen szedett össze.

A portugálok szakvezetőjének az összeállítást illetően nincs túl sok problémája, egyedül azt kell eldöntnie, hogy a Braga elleni győztes gólt szerző Adriano vagy Hélder Postiga legyen az egyetlen klasszikus csatár a Chelsea ellen.

LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA

A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK:
CHELSEA FC PORTO
Cech Helton
Diarra Buccolini
Essien Pepe
Carvalho Bruno Alves
Bridge Fucile
Makelele Paulo Assuncao
Lampard Meireles
Ballack Lucho Gonzalez
Robben Quaresma
Drogba Lisandro Lopez
Sevcsenko Hélder Postiga
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik