Kétgólos hátrányból állt fel a királyi gárda

Vágólapra másolva!
2006.11.21. 22:54
Csoportgyőztesként várhatja majd a nyolcaddöntő sorsolását az Olympique Lyon a labdarúgó Bajnokok Ligájában, miután Gerard Houllier együttes 2-2-es döntetlent ért el a Real Madrid ellen a Bernabeu-stadionban. A francia együttes az utóbbi két esztendőben így továbbra is veretlen a királyi gárda ellen. A Real Madrid 0-2-ről egyenlített, majd a hajrában győzelmi esélyt szalasztott el, Ruud van Nistelrooy ugyanis büntetőt hibázott. A másik mérkőzésen, a Steaua–Dinamo Kijev összecsapáson 1-1-es döntetlen született, így eldőlt, hogy a román együttes folytathatja majd az UEFA-kupában.
Félóra után még úgy tűnt, hogy a Lyon átlép a Real Madridon és Raúlon, de aztán kis híján megnyerte a mérkőzést a spanyol gárda
Reuters
Félóra után még úgy tűnt, hogy a Lyon átlép a Real Madridon és Raúlon, de aztán kis híján megnyerte a mérkőzést a spanyol gárda
Félóra után még úgy tűnt, hogy a Lyon átlép a Real Madridon és Raúlon, de aztán kis híján megnyerte a mérkőzést a spanyol gárda
Reuters
Félóra után még úgy tűnt, hogy a Lyon átlép a Real Madridon és Raúlon, de aztán kis híján megnyerte a mérkőzést a spanyol gárda

LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA, 5. FORDULÓ

Helyszín: Madrid, Bernabeu-stadion
Nézőszám: 80 000
Játékvezető: Terje Hauge (norvég)
Asszisztensek: Arild Sundet, Steinar Holvik (norvégok)
A KEZDŐCSAPATOK:
REAL MADRID OLYMPIQUE LYON
1 Casillas 1 Coupet
4 Sergio Ramos 12 Reveillere
21 Helguera 3 Cris
5 Cannavaro 29 Squillaci
3 Roberto Carlos 20 Abidal
6 Diarra 21 Tiago
8 Emerson 28 Toulalan
7 Raúl 8 Juninho
14 Guti 2 Clerc
10 Robinho 9 Carew
17 van Nistelrooy 10 Malouda
Vezetőedző: VEzetőedző:
Fabio Capello Gerard Houllier
Gólszerző: Diarra (39.), Van Nistelrooy (82.) ill. Carew (11.), Malouda (31.)
Csere: Guti helyett Reyes (21.), Emerson helyett Cassano (76.), Toulalan helyett A. Diarra (90+2.)
Sárga lap: Toulalan (20.), Reveillere (50.), Juninho (55.), Roberto Carlos (75.), Malouda (90+2.), Raúl (90+2.), Ramos (90+4.)
STEAUA BUKAREST (román) – DINAMO KIJEV (ukrán) 1-1 (0-1)
Bukarest, Steaua-stadion, vezette: Jaroslav Jara (cseh)
STEAUA: Cernea – Stancu, Ghionea, Goian, Marin – Nicolita, Petre, Dica (Lovin, 92.), Paraschiv (Radoi, 67.), Oprita (Cristocea , 55.) – Thereau.
DINAMO KIJEV: Sovkovszkij – Markovic, Rodrigo, Rodolfo (Gavrančić, 46.), el-Kadduri – Guszev, Jusszuf, Belkevics, Cernat (Rincón, 78.) – Sackih, Kleber (Milevszkij, 66.).
Gólszerző(k): Dica (70.), ill. Cernat (29.)

Szavazás

Melyik csapat nyeri a Bajnokok Ligáját?

Írja be az itt látható számot!
A mérkőzést egyértelműen a francia bajnok kezdte jobban, hiszen nemcsak megszűrte a madridi támadásokat, hanem ahhoz képest, hogy a Bernabeu-stadionban rendezték a találkozót, a Lyon játszott veszélyesebben.

Igaz, ez elsősorban John Carewnak volt köszönhető, hiszen a francia klub csatára, az első játékrészben nagyszerűen játszott. A nyolcadik percben gyönyörűen fordult le Fabio Cannavaróról, igaz ekkor még Roberto Carlos megállította.

Majd a tizenegyedikben ki is cselezte az olasz védőt, és ezúttal már senki nem állhatott a támadó útjába, és okos lövéssel szerezte meg a vezetést a vendégeknek.

Nem ez volt azonban Carew utolsó szép megmozdulása, hiszen egy gólpasszt is adhatott volna nem sokkal később, de Tiagonak hatalmas helyzetben hibázott. Sőt norvég csatár a félidő derekához érkezve ismét becsapta Cannavarót, majd Helguerát is, azonban ezúttal az olasz az utolsó pillanatban visszaért és szerelt.

Az első félóra elteltével jött az újabb lyoni meglepetés, méghozzá Juninho szabadrúgása után Malouda előzte meg az elalvó hazai védőket, és megszerezte a vendégek második gólját.

A félidő hajrájában azonban egy szöglet után Dairra szépített, így visszahozta a madridi reményeket.

A szünet után a Real mezőnyfölényben futballozott, azonban a franciák védelme remekül zárt, így komolyabb helyzetet nem tudott kidolgozni Fabio Capello csapata.

A vendégek nem nagyon erőltették a támadásokat, de a Madrid ennek ellenére képtelen volt nyomás alatt tartani a Lyon kapuját.

A mérkőzés hajrájában azonban szinte a semmiből egyenlített a Real, ugyanis egy szabadrúgás után Raúl a kapufára fejelte a labdát, és a kipattanóra ki más érkezett volna, mint Van Nistelrooy, és ő ilyen helyzetekben nem szokott hibázni (2-2). Ez volt a csatár 47. találata a Bajnokok Ligájában (az európai klubszíntéren az 51.), és úgy tűnt, az 48. is meglehet még ezen az estén.

A holland támadót az utolsó pillanatok egyikében még Chris buktatta a tizenhatoson belül, azonban az esetért megítélt büntetőt a sértett kihagyta, így maradt a 2-2-es döntetlen.

Ezzel az eredménnyel eldőlt, hogy Lyon az első, míg a Real Madrid a második helyen lépett tovább az E csoportból.

AZ UEFA-KUPÁS RÉSZVÉTELT jelentő harmadik helyért küzdő csapatok meccsén a nehezebb helyzetben lévő, nullapontos Dinamo Kijev számára csak a győzelem volt elfogadható eredmény.

Ennek megfelelően állt hozzá a meccshez az ukrán együttes, és a 29. percben a történetesen román Cernat révén jutott előnyhöz, és meg is őrizte a minimális különbséget a szünetig.

A Steaua azonban nem hagyta annyiban, és a bukarestiek erőfeszítéseit a 70. percben siker koronázta. Ekkor Nicolae Dica vett át remekül egy jobbról érkező beadást a 16-os előterében, úgy fordult a kapu felé, hogy két védőt is becsapott, majd elegánsan emelt Sovkovszkij fölött a hálóba (1-1).

Ez maradt a végeredmény, így eldőlt, hogy a Steaua indulhat majd az UEFA-kupában, míg az ukrán együttes kiesett.

A CSOPORT ÁLLÁSA:
1. Lyon 5 4 1 0 11-2 +9 13
2. Real Madrid 5 3 1 1 12-6 +6 10
3. Steaua Bukarest 5 1 1 3 6-10 -4 4
4. Dinamo Kijev 5 0 1 4 3-14 -11 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik