Carles Puyol játéka kétséges a Clásicón

Vágólapra másolva!
2006.10.19. 12:11
Szerda este új fejezet íródott a Chelsea-Barcelona BL-párharcban: a londoni „kékek” Drogba találatával a Stamford Bridge-en verték a címvédő spanyolokat minimális különbséggel. Amíg a hazai oldalon a mindig kritikusan és örökké elégedetlenül nyilatkozó portugál Jose Mourinho ezúttal nem győzi dicsérni játékosait, addig a katalánok holland vezetőedzője, Frank Rijkaard szerint a kapott gól alapjaiban változtatta meg a mérkőzést, valamint esélyüket a pontszerzésre.
Messi (Barcelona, balra) a vendégek egyetlen gólveszélyesen futballozó játékosa volt
Reuters
Messi (Barcelona, balra) a vendégek egyetlen gólveszélyesen futballozó játékosa volt
Messi (Barcelona, balra) a vendégek egyetlen gólveszélyesen futballozó játékosa volt
Reuters
Messi (Barcelona, balra) a vendégek egyetlen gólveszélyesen futballozó játékosa volt

„Nagyon nehéz mérkőzés után vagyunk – értékelt a lefújást követően a győztes Chelsea mestere, Mourinho. – Nagyszerűen játszottunk, az egyéni képességeket és a csapatjátékot tekintve mindenki a maximumot adta, úgyhogy teljesen elégedett lehetek.

Ballack (Chelsea, balra) és Deco (Barcelona, jobbra) fejpárbaja
Reuters
Ballack (Chelsea, balra) és Deco (Barcelona, jobbra) fejpárbaja
Az első félidőben ellenfelünk kivárosos taktikára és a kontrákra épített. Aztán a szünet után gyorsan gólt szereztünk, ez annyiban változtatott a mérkőzés összképén, hogy a Barcelona kitámadott, hátul kicsit fellazultak, nem mindig tudtak időben visszazárni, mi pedig több ellentámadásból is zavart okoztunk a kapujuk előtt.

Nemcsak a győzelmet, a három pont megszerzését tartom rendkívül nagy eredménynek, hanem azt a játékot is, amellyel megvalósítottuk terveinket.

Sevcsenko és Drogba többször helyzetbe került, több góllal is győzhettünk volna, előbb eldönthettük volna a mérkőzést, a végeredmény a vendégekre nézve hízelgő.

De dicséret illeti két csatárunkat, nekünk azonban az igazi erősségünk mégsem klasszisaink egyéni képességeiben rejlik, hanem a csapategységben, ahogyan azt a Barcelona ellen is megmutattuk.

Ez a siker erőt és önbizalmat ad nekünk a folytatásra. Jó esélyt szereztünk magunknak a továbbjutásra, illetve azon belül is a csoportelsőségre, de nem szabad elfelednünk: az elkövetkezendőkben mi utazunk majd Brémába a Werderhez, illetve a Barcelonához is.”

„Nehéz mérkőzés volt, nagy taktikai küzdelem láthattunk – mondta ugyanerről a mérkőzésről a vendégkispadon helyet foglaló holland szakember, Rijkaard. – Drogba tipikusan egy olyan futballista, aki egy ilyen kiegyenlített találkozót el tud dönteni egy góllal.

A második félidőben már nem azt biztonsági futballt játszottuk, amit az elsőben, hanem többet kockáztattunk, de sajnos nem eleget.

Természetesen csalódott vagyok, hiszen egy nagyon fontos mérkőzést vesztettünk el. Az első félidőben hátul jól zártunk és veszélyesen is támadtunk, de a kapott gól alapjaiban változtatta meg a találkozót és a játékunkat. Ki kellett támadnunk, így viszont ellenfelünk kontrákból több veszélyes helyzetet is kidolgozhatott kapunk előtt.

Puyolt valóban sérülés miatt kellett lecserélnem, majd csütörtökön meglátjuk, tudja-e vállalni hétvégi El Clásicón vagy sem.”

Szavazás

Melyik csapat nyeri a Bajnokok Ligáját?

Írja be az itt látható számot!


CHELSEA–BARCELONA NYOLCADDÖNTŐ (2005)


CHELSEA–BARCELONA NYOLCADDÖNTŐ (2006)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik