Jose Mourinho reméli, tizenegyen fejezik be

Vágólapra másolva!
2006.10.18. 14:52
A BL legutóbbi két kiírásában a nyolcaddöntőben találkozott az angol Chelsea és a spanyol Barcelona. A tavalyi, Londonban megrendezett összecsapást visszhangos Del Horno-kiállítást követően 2-1-re nyerték a katalánok, amely egyben el is döntötte a párharcot. A hétvégén két kapusának – Cechnek és Cudicininek – súlyos sérülése miatt ugyancsak tíz emberrel fejezte be a mérkőzést José Mourinho együttese.
Mourinho megmutatta az utat
Reuters
Mourinho megmutatta az utat
Mourinho megmutatta az utat
Reuters
Mourinho megmutatta az utat

Szavazás

Melyik csapat nyeri a Bajnokok Ligáját?

Írja be az itt látható számot!
A portugál tréner a Barca elleni, hazai mérkőzés előtti nyilatkozatában érthetően erre utaló célzást tett. „Tizenegy emberrel kezdünk és remélem, annyian is fejezzük be a találkozót.”

Tavaly a bombaformában játszó Messiről állították ki Del Hornót – a spanyol védő beleszállt az argentin támadóba -, de a piros lap jogosságát a Chelseaben erősen vitatták, szerintük ugyanis a Barca-szélső csak színészkedett.

Mourinho okkal-joggal tart az ellenfél aranylabdás játékosától, Ronaldinhótól, aki a legutóbbi, Chelsea elleni összecsapásokon valósággal parádézott.

A gólerős támadó-középpályás azonban nincs bombaformában, ezzel tisztában van a portugál tréner is.

„Ronaldinho egy világklasszis, aki lehet, hogy most nem mutat 100 százalékos formát, de nála a 70-80 százalék is annyi, mint másnál a száz. Nagyon vigyázunk majd rá.”

Kedden már a Stamford Bridge-en edzett a Barcelona
Reuters
Kedden már a Stamford Bridge-en edzett a Barcelona

A Chelseaben azonban nem Ronaldinho semlegesítése a legfontosabb kérdés, hanem a hónapokra kidőlt, mindenki által visszavárt, súlyos sérülést szenvedett kapus, Peter Cech megfelelő pótlása.

Főként úgy, hogy második számú kapusa, Carlo Cudicini is megsérült a hétvégi bajnokin, ő legkorábban csak a hét második felében kezdheti el az edzéseket. Így a kezdőcsapatban a portugál Hilario kap lehetőséget.

„Hilario már nem gyerek, 30 éves férfiról van szó. Adott a feladat, védenie kell egy BL-meccsen és egy bajnokin, a többit aztán majd meglátjuk. Emiatt cseppet sem aggódom, ő is teljesen nyugodt, úgy készül, hogy játszik.”

CHELSEA–BARCELONA NYOLCADDÖNTŐ (2005)


A katalánok vezetőedzője, Frank Rijkaard sajnálatát fejezte ki Cech súlyos sérülése kapcsán, majd hozzátette: reméli, a klasszis kapusnak semmi maradandó egészségi károsodása nem származik a történtekből és mielőbb visszatérhet a futballpályára.

„Cech és Cudicini szintű kapusokat nehéz egyik pillanatról a másikra pótolni. Mi úgy készülünk, hogy ettől függetlenítsük magunkat, hiszen a Chelsea-nek remek a játékosállománya, bármelyik csapatnak kemény fejtörést okoz a legyőzésük.”

„Nem számolok előre a megszerezhető pontokkal, egy érdekes meccset játszunk majd Londonban, ebben biztos vagyok. Arra készülünk, hogy a rólunk kialakult, tőlünk elvárt image-nek megfelelő játékot nyújtsunk.”

CHELSEA–BARCELONA NYOLCADDÖNTŐ (2006)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik