Benítez nem lakott jól a tavaszi győzelemmel

GALAMBOS PÉTERGALAMBOS PÉTER
Vágólapra másolva!
2005.08.01. 23:19
Címkék
A szerdai meccsdömping előtt két BL-selejtezőt már ma lejátszanak, a jelenlegi mezőny két legnevesebb csapatának részvételével. Az előjelek összehasonlíthatatlanok: míg a Liverpool gyakorlatilag már Litvániában eldöntötte a maga párharcát, addig a Celticnek az odavágón minimálisra csökkent a továbbjutási esélye, mivel története legnagyobb vereségét szenvedte el Pozsonyban.
Ennek megfelelő a mérkőzés előtti készülődés hangulata is. Liverpoolban alig esik szó a Kaunasban 3-1-re legyőzött FBK-ról, Rafa Benítez vezetőedző sokkal inkább a BL-címvédő előtt álló idénnyel foglalkozik. "Némelyek azt kérdezgetik tőlem, mi tart még itt azután, hogy elhódítottuk a kontinens legrangosabb klubserlegét. Nos, én annak idején két bajnokságot és egy UEFA-kupát nyertem a Valenciával, egy trófeával több nem jelenti azt, hogy jóllaktam volna. Úgy gondolom, szép munkát végeztünk, de az igazi feladatok még csak most jönnek. Az az igazság, hogy rengeteg téren kell javulnunk, meg aztán számos új, sikerre éhes játékos vár arra, hogy bizonyíthasson. Remek versengésnek nézünk elébe a kereten belül" - dörzsölte a tenyerét a spanyol szakvezető.

Keleti érkezôk

Újabban keletrôl próbál erôsíteni a Celtic. A Regginától igazolt japán középpályás, Nakamura Sunszuke tegnap már együtt edzett a kerettel, és a próbajátékra megérkezett egy kínai futballista, Tu Vej is. Úgy hírlik, a 190 centiméter magas középsô védôt 800 ezer fontért meg lehet kapni a Sanghaj Senhuától – ez az összeg aligha fogja elrettenteni a Celtic vezetôit, különös tekintettel arra, hogy a Marseille érdeklôdik Bobo Balde iránt. „Hallottam a csapat vereségérôl a BL-ben, de egyáltalán nem befolyásol. Tudom, hogy Európa egyik leghíresebb klubjáról van szó” – mondta a 23 éves játékos.
A Celticnél értelemszerűen még mindig a válsággal vannak elfoglalva, amelyet az Artmedia Petrzalkától elszenvedett 5-0-s kudarc robbantott ki (a Motherwell elleni bajnokin elért 4-4 pedig elmélyített). Peter Lawwell klubigazgató személyesen állt ki az új tréner, Gordon Strachan mellett, mondván: elegendő időt fog kapni, hogy a legendává lett Martin O’Neill távozása után újjáépítse az együttest.

Strachan jelezte, tisztában van vele, hogy először is a védelemmel kell kezdenie valamit. Az első két tétmeccsen a távolról sem félelmetes riválisoktól kapott kilenc gól csakugyan elég riasztó, és ha a szlovákok akár egyszer is betalálnak Glasgow-ban, akkor már hetet kellene lőni nekik. Ami a felettébb valószínű kiesést illeti: a klub körülbelül tízmillió fontot veszíthet vele, hiszen a második körben kiesők még az UEFA-kupában sem folytathatják.

Bajnokok Ligája, selejtező, 2. forduló, visszavágók
Kedd:
Celtic (skót)-Petrzalka (szlovák) 20.45 (az első mérkőzésen: 0-5),
Liverpool (angol)-FBK Kaunas (litván) 20.45 (3-1).
Szerda:
Hajduk Split (horvát)-Debrecen (magyar) 20.15 (0-3),
Nyeftcsi Baki (azeri)-Anderlecht (belga) 17 (0-5),
Haka (finn)-Valerenga (norvég) 17 (0-1),
Lokomotiv Moszkva (orosz)-Rabotnicski (macedón) 18 (1-1),
Maccabi Haifa (izraeli)-Malmö (svéd) 18 (2-3),
Trabzonspor (török)-Anorthoszisz (ciprusi) 19 (1-3),
Sheriff Tiraspol (moldovai)-Partizan (szerb-montenegrói) 19.30 (0-1),
Steaua Bucuresti (román)-Shelbourne (ír) 19.30 (0-0),
CSZKA Szófia (bolgár)-SK Tirana (albán) 19.45 (2-0),
Bröndby (dán)-Dinamo Tbiliszi (grúz) 20.15 (2-0),
Rapid (osztrák)-Dudelange (luxemburgi) 20.15 (6-1),
Thun (svájci)-Dinamo Kijev (ukrán) 20.15 (2-2).

Szavazás

A debreceni visszavágó 0-3-ról indul a ManUnited ellen. Mire lesz ez elég?

Írja be az itt látható számot!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik