Sportrádió: 43 évesen futna egyéni csúcsot a budapesti vb-n Kovács-Garami Katalin

Vágólapra másolva!
2023.06.08. 21:30
null
Kovács-Garami Katalin hobbifutónak tartja magát (Fotó: Facebook/Sportrádió)
Kovács-Garami Katalin is indulhat a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokságon – jelentette be Spiriev Attila a Lantos Mihály Sportközpontban tartott sajtótájékoztatón, szerdán. A 43 éves sportoló Csisztu Zsuzsával beszélgetett a Sportrádió Hazafutás című műsorában. 

 

Spiriev Attila, a Budapest ZsivótzkyGyula Programiroda sportszakmai vezetője a magyar atlétikai csapat szerelésének bemutatásán jelentette be, hogy a 2023-as budapesti világbajnokságon Kovács-Garami Katalin is kvalifikált maratonfutásban.

„Nagyon örülök a hírnek és még mindig abban a fázisban vagyok hogy ezt feldolgozzam. Mi csak a sajtótájékoztató után értesültünk róla, nem tartottuk reálisnak, hogy kijuthatok a világbajnokságra, ezért nem is nagyon foglalkozunk azzal, hogy milyen helyen vagyok a ranglistán” – kezdte Kovács-Garami, aki hozzátette, hogy egy ajándéknak tekinti, hogy pályafutása végén részt vehet a hazai rendezésű világbajnokságon.

A 43 éves sportoló elmondta, hobbifutónak tartja magát annak ellenére, hogy a férje, az olimpiai bajnok ökölvívó, Kovács István az edzésmunkája alapján profinak tekinti: „Számomra első a család és elsősorban két gyönyörű gyermek édesanyjának tartom magam”.

„Nem szerepelt az előzetes elképzeléseinkben, hogy én augusztusban lefutok egy maratont, vakartuk is a fejünket az edzőmmel, hogy ezt hogyan is fogjuk megoldani. Júniusban futok most majd egy félmaratont és szeptemberre terveztem, hogy egy hosszabb versenyen is elindulok, de ez most egy hónappal előrébb kerül.”

A 2:40:01-es legjobb idővel rendelkező Kovács-Garami elárulta, szeretne egyéni csúcsot futni és bizakodik is benne: „Egy gyönyörű pályán fogok futni, remélhetőleg nagyon sok szurkoló mellett és az ő segítségükkel. Én 2:40-en belülre tervezek most, de azt még nagyon korai lenne megmondani, hogy mennyivel”.

A TELJES BESZÉLGETÉST IDE KATTINTVA HALLGATHATJA MEG!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik