McLaughlin-Levrone két számban indul a Gyémánt Liga brüsszeli döntőjében

I. SZ., MTII. SZ., MTI
Vágólapra másolva!
2024.09.04. 09:50
Sydney Mclaughlin-Levrone (Fotó: AFP)
Az atlétika egyik jelenlegi legnagyobb sztárja, Sydney McLaughlin-Levrone egyetlen Gyémánt Liga-versenyen sem indult az idényben, a jövő heti kétnapos brüsszeli döntőben viszont két számban is rajthoz áll.

A párizsi játékokon 400 méter gáton 50.37 másodperces világcsúccsal győztes, illetve a 4x400-as amerikai váltóval is aranyérmes futó az olimpia után nászútra ment és azóta nem versenyzett, a belga szervezők meghívását viszont elfogadta.

A viadal honlapja szerint McLaughlin-Levrone ugyanakkor fő számában nem indul majd Brüsszelben, hanem 200 és 400 méter síkon fog futni. A 25 éves sportoló a félkörös távon mindössze kétszer, az egykörösön pedig egyszer futott idén versenyen, viszont mindkettőn világszínvonalú időket produkált: 200-on 22.07, 400-on 48.75 másodpercet sprintelt.

„Óriási megtiszteltetés, hogy Sydney Brüsszelt választotta – idézte a honlap Kim Gevaert versenyigazgatót. – Lenyűgözött a két győzelmével és elképesztő világcsúcsával az olimpián. Alig várom, hogy lássam, mire lesz képes 200-on és 400-on. Jelenléte történelmivé varázsolja az idei versenyünket.”

A Gyémánt Liga-döntőre – 100-tól 800 méterig – a sorozat legjobb nyolc versenyzője jut ki, viszont minden számban egy-egy atléta szabadkártyával szerepelhet, így lehet ott majd a mezőnyben a négyszeres olimpiai bajnok McLaughlin-Levrone.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik