Atlétika: Femke Bol és Letsile Tebogo is elárulta, kivel és milyen számban állna rajthoz fantáziafutamában

Vágólapra másolva!
2024.09.13. 11:37
Femke Bol (Fotó: Getty Images)
A 400 méteres gátfutás olimpiai ezüstérmese, a világ- és Európa-bajnok Femke Bol, valamint a férfi 200 méter párizsi bajnoka, Letsile Tebogo is elárulta a Gyémánt Liga-döntő előtti sajtótájékoztatón, hogy kivel és milyen számban állna rajthoz fantáziafutamában.

Az Athletics Weekly szaklap szerint a 24 éves holland gátfutó le volt nyűgözve Armand Duplantis és Karsten Warholm 100 méteres bemutatóversenyétől, melyre múlt csütörtökön került sor a zürichi állomás előestéjén. A kétszeres olimpiai és világbajnok svéd Duplantis, aki 626 centivel tartja a rúdugrás világcsúcsát, a 100 méteres síkfutásban legyőzte a 400 gáton Tokióban olimpiai bajnok, háromszoros vb-győztes Warholmot. A párharcot nagy érdeklődés övezte, az újságírók a GyL-döntő előtt ezért kérdeztek rá Bolnál és Tebogónál.

Bol a 800 méteren olimpiai bajnok brit Keely Hodgkinsonnal mérné össze tudását 600 méteren. A holland futó 500 méteren 1:05.63 perccel, míg a brit 600-on 1:23.41 perccel tartja a világrekordot teremben.

Tebogo 300 méteren több potenciális ellenfelet is megemlített, az amerikai Fred Kerleyt, a brit Zharnel Hughest, valamint Matt Hudson-Smitht. A 21 éves botswanai rendelkezik minden idők legjobb idejével ezen a távon, mivel idén februárban 30.69 mp alatt teljesítette, ezzel megelőzi többek között a legendás jamaicai Usain Boltot, valamint az amerikai Michael Johnsont is.

Kerley korábban az X közösségi portálon kihívta 300 méteren Matt Hudson-Smitht, Tebogo pedig szívesen lenne a részese ennek a bemutató futamnak, melyben véleménye szerint mindannyian a jelenlegi világcsúcson belül futnának.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik