Atlétikai vb: „speciális szobát” kap a 100 gát világcsúcstartója

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2023.08.18. 16:05
null
Amusanért mindent megtesznek
Péntek este érkezik meg Budapestre az atlétikai világbajnokságra Toby Amusan, a 100 gát világcsúcstartója. A nigériai klasszis a hírek szerint speciális szobát kap a csapat részére fenntartott szállodában.

 

Amusan, aki a női 100 gát világbajnoki címvédője is, a közelmúltban doppingvétség miatt került bajba. Egy hónappal ezelőtt előzetesen azért tiltották el, mert három alkalommal is elmulasztotta a doppingellenőrzést, márpedig a szabályok értelmében egy éven belül három kihagyott tesztelés kétéves büntetést von maga után, ami a körülmények figyelembe vételével egy esztendőre csökkenthető. Később a nemzetközi szövetség felmentette a vádak alól – igaz, egyelőre ideiglenesen –, így indulhat Budapesten.

A 26 éves Amusan, aki kedden kezdi meg szereplését 100 gáton, különleges szobát kap – írta meg a nigériai The Guardian. – Solomon Ogba, a Nigériai Olimpiai Bizottság alelnöke nem tért ki pontosan a részletekre, de annyit elmondott, a versenyzőik részére fenntartott szállodában minden megtesznek azért, hogy Amusan maximálisan a felkészülésre és a versenyzésre koncentrálhasson.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik