Atlétikai vb: késői óvás vagy nem meggyőző felvétel? Warholm megúszta

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2023.08.22. 10:35
null
Warholm bal lába a gát mellett, ami szabálytalan – a La Repubblica szerint a képi felvétel nem volt elég meggyőző a zsűrinek
Nagy tanakodás zajlott a színfalak mögött hétfő este a budapesti atlétikai világbajnokság helyszínén, miután a norvég Karsten Warholm minden idők legjobb elődöntőbeli eredményével, 47.09 másodperccel jutott be a 400 méteres gátfutás szerda esti döntőjébe.

Az olimpián egyszer, vb-n és Eb-n kétszer-kétszer aranyérmes 27 éves norvég elődöntőbeli futását megóvták az olaszok, mert a videófelvételek alapján az egyik gáton úgy jutott át, hogy a bal lábát nem fölötte, hanem mellette lendítette át. Az olaszok azt remélték, emiatt kizárják a szám favoritját, és a fináléról éppen lecsúszó Alessandro Siblio mégis ott lehet a döntőben.

A norvég beszámolók szerint Warholm a célba érés után arra panaszkodott, hogy a második gátba beverte a lábát, de hamarosan előkerültek olyan felvételek, amelyek alapján támadható volt egy másik gátvétele.

„Az olasz vezetőség megóvta a versenyt, de kicsúszott a félórás határidőből, ekkor ugyanis már hivatalossá válik a végeredmény. Úgy tudom, néhány percet késtek” – idézi a norvég NRK Erlend Slokvik sportigazgatót.

Az olasz La Repubblica úgy tudja, az olaszok kérésére a zsűri valóban hosszasan visszanézte az esetet, de a képi bizonyíték nem volt elég meggyőző ahhoz, hogy kizárják a norvégot.

Warholm így ott lesz a döntőben, amelyre szerda éjjel 21.50-kor kerül sor a Nemzeti Atlétikai Központban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik