Atlétikai vb: a második holland csapás – Femke Bol vezetett, de a cél előtt elesett – videó

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2023.08.19. 22:45
null
Femke Bol elesik, Alexis Holmes előzi, és nyer az amerikai csapattal (Fotó: Szabó Miklós)
Néhány percen belül két fájdalmas bukás is (arany)érmébe került Hollandiának a budapesti atlétikai világbajnokságon: előbb Sifan Hassan esett el a női 10 000 méter célegyenesében (videó itt!), majd a 4x400-as mix váltó befutó embere, Femke Bol bukott a cél előtti métereken. Mindketten vezettek – egyikük sem nyert érmet.

A szombati napot a vegyes staféták küzdelme zárta, amelyben korán, gyakorlatilag az első váltás után kirajzolódott, hogy az aranyról amerikai–holland csata dönt. Az is valószínűnek tűnt, hogy ha a tengerentúliak nem szereznek jelentős előnyt, akkor a holland záróember, az idén 400 gáton és 400 síkon is parádézó Femke Bol megnyeri csapatának az aranyat. Végül azonban nem nyerte meg, annak ellenére, hogy egyszerre indulhatott Alexis Holmesszal.

A hollandok fedett pályás világcsúcstartója ugyan egyből az élre állt, és nagy tempót diktált, riválisa nem szakadt le, majd a célegyenesben kivágott mellé, és öldöklő küzdelemre késztette.

Bol folyamatosan fáradt, láthatóan besavasodott, egyre jobban erőlködött, aminek az lett a vége, hogy nyolc méterrel a cél előtt elesett, az akkor már teljesen mellette futó Holmes pedig így első helyen ért célba, méghozzá 3:08.80 perces világcsúccsal.

Hollandia ráadásul semmilyen érmet sem szerzett, mivel Bol elejtette a botot, és anélkül fejezte be a versenyt, ami szabálytalan.

19. ATLÉTIKAI VILÁGBAJNOKSÁG, BUDAPEST
4x400 méteres vegyes váltó
Világbajnok: Egyesült Államok
(Justin Robinson, Rosey Effiong, Matthew Boling, Alexis Holmes) 3:08.80 – világcsúcs
2. Nagy-Britannia 3:11.06
3. Csehország 3:11.98
...11. Magyarország (Molnár Attila, Kéri Bianka, Wahl Zoltán, Molnár Janka) 3:14.08

(MTI)

ÍME, A 4x400 DÖNTŐJE, A VÉGÉN AZ ESÉSSEL

Az atlétikai vb-ről a Nemzeti Sportot a helyszínről tudósítja: Csinta Samu, Németh Andrea, Patai Gergely, Vincze Szabolcs, Nagy-Pál Tamás (videó), Pusztai Viola (videó), Szabóky Zsolt (videó), Árvai Károly (fotó), Szabó Miklós (fotó), Török Attila (fotó)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik