EJ, atlétika: súlylökőt indítottak a belgák gátfutásban – videó

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2023.06.25. 12:34
null
Fotó: Reuters
Érdekes jelenet színesítette az Európai Játékok atlétikai csapatversenyét. A nők 100 méteres gátfutása során a belgák részben kényszerűségből egy súlylökőnőt indítottak.


Jolien Boumkwo produkciója nem maradt visszhang nélkül. A távot a győztes, 13.22-es időtől majdnem 20 másodperccel lemaradva, 32.81 másodperc alatt teljesítette – egyéni csúcs… Ráadásul a gátakat nem is átugrotta, hanem átlépte.

A belga csapatvezetőségnek alapos indoka volt a szerepeltetésére. Mindkét gátfutójuk megsérült, így egyszerűen nem maradt ember erre a számra. Bár nyilván más futókat is indíthattak volna, alighanem nem akarták megkockáztatni a sérülést. Mindenképp indítaniuk kellett valakit, mert ha nem teszik meg, akkor a belga csapatot egyszerűen kizárták volna. Így azonban megmenekültek, és a szereplésének köszönhetően a 29 éves, 12-szeres belga bajnok – természetesen súlylökésben az – Boumkwo két pontot szerzett az övéinek.

„Amikor felkértek, hogy fussak, akkor rögtön megtetszett az ötlet, de azért az edzőm jóváhagyására is szükség volt – mondta Boumkwo. – Egyetértett abban, hogy vegyem lazán az egészet, és ne kockáztassam meg a sérülést. Edzéseken néha gátfutunk is, vagyis tudtam, mit kell tenni. Különleges volt, mert éreztem, hogy mindenki rám figyel, sokkal inkább, mint súlylökés közben. Ha a két pontom hozzásegíti a csapatot, hogy a topdivízióban maradjon, akkor megérte.”


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik