Atlétikai vb: A csúcsteljesítmények ünnepe lesz – Bodó Richárd

Vágólapra másolva!
2023.04.16. 16:29
null
Bodó Richárd (jobbra) meghívót kapott a nyári vb-re Németh Balázstól (Fotó:<a href="https://www.worldathletics.org/hu/competitions/world-athletics-championships/budapest23"> wabudapest23.hu</a>)
Az OTP Bank-Pick Szeged kézilabdacsapatának tagjai is készülnek már a budapesti atlétikai világbajnokságra, hogy a lelátón szurkolhassanak az augusztusi világversenyen. A csapat nevében Bodó Richárd, az OTP Bank-Pick Szeged klasszisa örömmel fogadta a Budapest 2023 Zrt. vezérigazgatója, Németh Balázs invitálását a Szeged Maratonon, ahol a vb szurkolói klubjával is találkozhatott a közönség.

 

A nyári, budapesti atlétikai világbajnokság szervezőinek vasárnapi közleménye kiemeli, a vb-t felvezető Hősök Tere Szurkolói Klub eseménysorozat kitelepüléssel csatlakozott Szegeden, a Széchenyi téren a Szeged Maratonhoz. A helyszínenavb szervezőiszámos aktivitássalvártákaz érdeklődőket, akik többek között belekóstolhattak több atlétikai versenyszámba, így a távolugrásba és a gátfutásba is. Csatlakozott a vbszurkolóiklubjáhozBodó Richárd,az OTP Bank-Pick Szeged játékosa,a 2018-as év magyar kézilabdázója is.

„Az atlétika minden sportág alapja, a budapesti atlétikai vb pedig minden idők legnagyobb magyar sporteseménye, a sportág csúcsteljesítményeinek ünnepe lesz. Örömmel teszek eleget a meghívásnak, hogy ott legyek a vb-n augusztusban” nyilatkozta Bodó Richárd, akit az egész csapattal együtt a Budapest 2023 Zrt. vezérigazgatója, Németh Balázs hívott meg a vb-re.

„Az augusztusi atlétikai világbajnokságra nem csupán sporteseményként, hanem apropóként is tekintünk: az a célunk, hogy megmozgassuk Magyarországot, hogy minél többen döntsenek úgy, felállnak a fotelből és sportolni kezdenek” – hangsúlyozta Németh Balázs.

Németh Balázs elmondta azt is, hogy a szegedi verseny minden egyes résztvevője jogosult az 50 százalékos kedvezményre az atlétikai vb-re a szurkolói klubon keresztül.

A budapesti atlétikai vb augusztus 19-én kezdődik és augusztus 27-ig tart. Központi helyszíne a Nemzeti Atlétikai Központ, a maratoni és a gyalogló versenyek rajtja és célja a Hősök terén lesz, a maraton útvonala az Andrássy úton, majd Budapest történelmi belvárosán át halad.

Jegyek elérhetők a jegy.atletikaivilagbajnoksag.hu oldalon, míg azok, akik sportolnak, ötvenszázalékos kedvezménnyel is hozzájuthatnak jegyekhez a szurkolói klubon keresztül, erről minden információ elérhető a hetkoznapihos.hu internetes oldalon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik