Atlétika: törölték a Gyémánt Liga kínai állomásait

MTI/ CS. M.MTI/ CS. M.
Vágólapra másolva!
2022.05.06. 12:24
null
Törölték a Gyémánt Liga kínai állomásait (Fotó: Getty Images)
Mindkét kínai állomást törölték az atlétikai Gyémánt Liga-sorozat idei versenynaptárából.

Július 30-án Sanghajban, augusztus 6-án Sencsenben versenyzett volna a mezőny, de a szervezők pénteki közlése szerint a koronavírus-járvány miatti utazási korlátozások és a karanténkötelezettség miatt mindkét eseményt törölték.

Az augusztus 6-ra tervezett verseny nem marad el, azt a lengyelországi Chorzówban rendezik meg. A legrangosabb egynapos sorozat jövő pénteken Dohában kezdődik.

Az Universiadét is elhalasztották

Ismét elhalasztották az egyetemi-főiskolai világjátékokat, az Universiadét, amelyre eredetileg tavaly augusztusban került volna sor a kínai Csengtuban. Tavaly április elején azért halasztották el az eseményt, mert a koronavírus-járvány miatt a tokiói olimpia egy évvel későbbre került. A Nemzetközi Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (FISU) pénteki bejelentése szerint idén június 26. és július 7. között a világjárvány újabb hulláma miatt nem rendezik meg az Universiadét. A világjátékokra a jelenlegi tervek szerint jövő nyáron kerül sor Kínában, bár a 2023-as eseménynek Jekatyerinburg lenne a házigazdája, a FISU március közepén az oroszok ukrajnai háborúja miatt elvette valamennyi eseményének rendezési jogát, amelynek Oroszország adott volna otthont.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik