Atlétika: Annus Adriánnál edz a junior vb-második kalapácsvető

D. T.D. T.
Vágólapra másolva!
2012.01.06. 12:25
Címkék
A még mindig csak utánpótláskorú Hudi Ákos a VEDAC egyik legtehetségesebb kalapácsvetője. Neki is fontos szerepe volt abban, hogy a veszprémi atlétikai klub az összesített országos pontversenyben az élen végzett 2011-ben. A junior világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes sportoló a jövőben Szombathelyen készül Annus Adriánnal.

„A hír igaz, Hudi Ákos Szombathelyre költözött és ott is edz – nyilatkozta a VEDAC ügyvezető igazgatója, Németh Attila. – A klub elnökével, Göttlinger Lászlóval egyeztetve úgy döntöttünk, felvesszük a kapcsolatot Annus Adriánnal, hogy értékes sportolónk jövőjéről tárgyaljunk."

Felmerült annak a lehetősége is, hogy a fiatal kalapácsvető a vasi városban tréningezik, miközben továbbra is a VEDAC-nak szerzi a pontokat, de úgy tűnik, Veszprémben ezt nem tartják jó ötletnek. Ezért nagy valószínűséggel a Haladásnak fizetnie kell a sportoló átigazolásáért.

Hudi Ákos akkor döntött a klubcseréjéről, amikor kiderült, hogy nem sikerült az amerikai ösztöndíja, így nem kerülhet Dan Lange edzőhöz, aki Kiss Balázs és Tudja Julianna után jelenleg a londoni olimpiára kijutó Orbán Éva felkészítő szakvezetője.

HUDI: NEM SZERETNÉK KLUBOT VÁLTANI

„A hír igaz: a váltás mellett döntöttem – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Hudi Ákos Fazekas Róbert szombathelyi diszkoszvető hivatalos honlapjának. – Azt azonban rögtön az elején szeretném leszögezni, hogy korábbi edzőmről, Zentai Tiborról csak az elismerés hangján szólhatok. Sokat köszönhetek neki és elévülhetetlen érdemei vannak abban, amit eddigi pályafutásom alatt elértem. Most azonban úgy éreztem, környezetváltozásra és új kihívásokra van szükségem. Annus Adriánt karácsony után kerestem meg és nagy örömömre igent mondott. A VEDAC-hoz december 31-ig kötött szerződés, de nem szeretnék klubot váltani. Én Veszprémben születtem, itt sportolok gyerekkorom óta, és ha ez a mostani döntésem miatt változni fog, akkor azt nagyon fogom sajnálni. Igazságtalannak érezném, ha most, amikor felnőtt szinten is eredményes lehetek, ne annak a klubnak szerezzek dicsőséget, amelyik pénzt, energiát, szakmai munkát nem sajnálva felnevelt. Rajtam nem fog múlni az egyezség, nem kérek az eddigi feltételeknél jobbat, Adrián pedig ingyen vállalta a felkészítésemet. Ha ennek ellenére a VEDAC nem velem képzeli el a jövőt, természetesen van egy B-tervem is, ám hogy mi az, arról egyelőre nem szeretnék beszélni.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik