Atlétika, Gyémánt Liga: Kővágó nyerte a férfi diszkoszt Sanghajban

MASZ MASZMASZ MASZ
Vágólapra másolva!
2010.05.23. 14:43
null
Kővágó megnyerte a férfi diszkoszvetést (Fotó: Szabó Miklós - archív)
Címkék
Kővágó Zoltán nyerte meg vasárnap a férfi diszkoszvetést az atlétika legrangosabb sorozata, a Gyémánt Liga második állomásán, Sanghajban.

Első idei nemzetközi versenyén Kővágó rangos mezőnyt megelőzve végzett a diszkoszvetés első helyén Sanghajban. Kiváló küzdőképességéről tanúságot téve hatodikra érte el a 69.69 méteres győztes dobását – adta hírül a Magyar Atlétikai Szövetség hivatalos honlapja.

„A sorozatomban addig csupán két érvényes dobásom volt, s 65,09 méterrel álltam az ötödik helyen, ám mindhárom érvénytelen kísérletemnél 67-68 méterre szállt a szer, csak apróságok miatt nem voltak megadhatóak. Az utolsónál aztán már minden rendben volt – nyilatkozta az MTI-nek a 31 éves sportoló. – Úgy tűnik, hogy 68 és 70 méter közötti dobásokra bármikor képes vagyok szélcsendben, ami nagyon biztató. Igazság szerint, már évekkel ezelőtt jöttek volna ezek az eredmények, ha nincs az a szörnyű balesetem, ami után nagyon hosszú időbe telt mindent újra felépítenem."

A kiélezett küzdelemben Kővágó Zoltán egy méterrel előzte meg a tavalyi világbajnok német Robert Hartingot, akit két olimpiai és vb-dobogós követett: a kétszeres ezüstérmes lengyel Piotr Malachowski és a kétszeres bajnok észt Gerd Kanter.

Kővágó Zoltán a győzelemért 10 ezer dollárt kap, és a szakági pontverseny éléről várhatja a folytatást.  

 ATLÉTIKA, GYÉMÁNT LIGA, SANGHAJ
FÉRFI DISZKOSZVETÉS
1. Kővágó Zoltán magyar 69.69 méter
2. Robert Harting német 68.69
3. Piotr Malachowski lengyel 68.66
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik