Sterling az Arsenalban, Toney Szaúd-Arábiában kötött ki – hivatalos

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.08.31. 07:15
Raheem Sterling az Arsenalban folytatja (Fotó: arsenal.com)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) klubjai kihasználták az átigazolási időszak utolsó óráit: az Arsenal Raheem Sterlinget vette kölcsön, míg a Brentford 42 millió eurót zsebelt be Ivan Toney játékjogáért a szaúdi Al-Ahlitól. A West Ham United Carlos Solert, az Everton Armando Broját, a Nottingham Forest pedig James Ward-Prowse-t szerezte meg.

 

Ivan Toney játékjogáért a Chelsea és a szaúdi Al-Ahli is bejelentkezett. A Brentford végül utóbbinak értékesítette a hatszoros angol válogatott támadót. Toney 2020-ban igazolt a Brentfordhoz, amelyben 141 mérkőzésen 72 gólig és 23 gólpasszig jutott. Az előző idényben a szaúdi bajnokság harmadik helyén végző Al-Ahli 42 millió eurót fizetett a Brentfordnak Toney játékjogáért, az angol támadó 2028-ig szóló szerződést írt alá.

Londonon belül váltott klubot Raheem Sterling, az Arsenal egyéves kölcsönszerződést kötött a 29 éves balszélsővel. A 82-szeres angol válogatott játékosnak az Arsenal a negyedik nagy klubja Angliában. A Liverpoolban 129 mérkőzést játszott, a Manchester Cityben 339 találkozón lépett pályára (131 gól, 73 gólpassz), míg a Chelsea-ben 81-szer kapott lehetőséget, a legutóbbi idényben 18 gólban vállalt szerepet.

A Chelsea próbált csökkenteni a keretlétszámon. Így került Djordje Petrovics kölcsönbe a francia Strasbourghoz, míg Armando Broja az Evertonhoz. Az albán támadót az idény végén 30 millió euróért vásárolhatja meg a liverpooli klub.

Az Arsenalnak mozgalmas volt az átigazolási időszak záró napja. Előbb Aaron Ramsdale távozott a Southamptonba 21 millió euróért, majd Karl Hein igazolt a spanyol Real Valladolidhoz. Mikel Artetáéknak szükségük volt cserekapusra: Neto érkezett a Kerkez Milost foglalkoztató Bournemouthtól. Köcsönbe távozott a 24 éves jobbszélső, Reiss Nelson a Fulhamhez, míg Eddie Nketiah csaknem 30 milliójába került a Crystal Palace-nak. „Búcsúzóul szeretném megragadni az alkalmat arra, hogy köszönetet mondjak mindenkinek a klubban, a csapattársaimtól kezdve a csodálatos személyzetig, akik részesei voltak az utamnak, és sok éven át otthonommá tették ezt a helyet.” – búcsúzott az „ágyúsoknál” 168 mérkőzésen 38 gólt szerző támadó.

A Crystal Palace a támadósor mellett a védelmét is megerősítette, a harmincéves Matt Turner egyéves kölcsönszerződés keretén belül érkezett a Nottingham Foresttől. Ellenben Naouirou Ahamada (Rennes) és Odsonne Édouard (Leicester) is elhagyta a londoni klubot.

A West Ham United is sokat mozgolódott a piacon. Najef Agerd a Real Sociedadnál, James Ward-Prowse a Nottingham Forestnél, Maxwell Cornet pedig a Southamptonnál tölti a következő idényt kölcsönben. Az érkezők listáján a spanyol Carlos Soler található, akinek 63 tétmérkőzése van a PSG színeiben. A 14-szeres spanyol válogatott középpályás a West Ham kilencedik nyári igazolása.

Egybehangzó sajtóértesülések szerint az átigazolási időszak vége előtt Jadon Sancho a Chelsea játékosa lett. A Manchester Unitedben 83 mérkőzést játszó balszélső kölcsönbe érkezhet a londoniakhoz, azonban az átigazolást hivatalosan egyik klub sem erősítette meg. A 24 éves angol játékos a legutóbbi idényt Dortmundban töltötte, ahol összesen 158 tétmérkőzésen 53 gólt és 67 gólpasszt jegyzett. A két klub megállapodása szerint az egyéves kölcsönszerződés után 30 milliós kötelező vételi opció keretében Sancho véglegesen klubot válthat.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik