Federico Chiesa Liverpoolba igazolt – hivatalos

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.08.29. 15:06
null
Federico Chiesa a Liverpoolban folytatja (Fotó: liverpoolfc.com)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Liverpool bejelentette Federico Chiesa átigazolását.

Ahogy korábban megírtuk, a Juventus élére nyáron érkező Thiago Motta nem tartott igényt Federico Chiesára. A 26 éves olasz játékos helyén az argentin Nico González, a portugál Francisco Conceicao, és a belga Samuel Mbangula is bevethető.

A Torinóban létszám felettivé váló játékos iránt a Barcelona érdeklődött, a katalán klub a nehéz gazdasági helyzete miatt nem szállt versenybe az olasz szélsőért. Így jött képben a Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató Liverpool. A szerdai sajtóhírek szerint a két klub már mindenben megegyezett, Chiesa már aznap Liverpoolba utazott.

A Liverpool csütörtökön a hivatalos oldalán jelentette be az olasz szélső szerződtetését. Chiesa a Firoentina akadémiáján  nevelkedett a felnőtt csapatban 2016-ban mutatkozott be az olasz élvonalban. Négy évvel később Firenzéből igazolt a Juventusba, ahol 131 mérkőzésen 32 gólt és 23 gólpasszt jegyzett.

Chiesa a Liverpool második nyári szerzeménye Giorgi Mamardashvili után.

A 14-es mezszámot kapó játékos így nyilatkozott: „Nagyon boldog vagyok, hogy a Liverpool játékosa lehetek. Amikor Richard Hughes felhívott, és megkérdezte: Szeretnél a Liverpoolhoz csatlakozni, azonnal igent mondtam, mert ismerem ennek a klubnak a történetét, tudom, mit képvisel a szurkolók számára. Amint megláttam az Anfieldet, azt mondtam a feleségemnek: Tedd be a dalt, mert el akarom képzelni, hogy ott játszom, és hallom a szurkolók skandálását.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik