Az MU két Bayern-játékossal is erősített, de nem ez a legjobb hír Manchester vörös feléről

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.08.13. 22:21
De Ligt a Unitedben folytatja (Fotó: manutd.com)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester United Matthijs de Ligt és Nusszair Mazraui személyében kedden két játékost is szerződtetett a Bayern Münchentől, és utóbbi megszerzésével Aaron Wan-Bissaka a West Ham Unitedhez távozott. Mindeközben arról szólnak a hírek, hogy a csapat legnagyobb sztárja és csapatkapitánya, Bruno Fernandes meghosszabbítja szerződését.

 

A holland Matthijs de Ligt – aki éppen a bejelentés napján lett 25 éves – és a holland-marokkói Nusszair Mazraui szerződtetésével két védőt is igazolt a klub a Bayern Münchentől. Erik ten Hag mindkettejükkel dolgozott már az ajaxos korszakában, előbbi belső védő, utóbbi mindkét szélen bevethető bekk. A 26 éves Mazraui megszerzésével eldőlt, hogy a jobbhátvéd Aaron Wan-Bissakának nincs maradása a klubnál, ő 15 millió euróért a West Ham Unitedben folytatja.

De Ligt 2029-ig írt alá, egyéves hosszabbítási opcióval. Mazraui szerződése 2028-ig szól, és ez is meghosszabbítható egy évvel.

Sajtóhírek szerint De Ligtért 45 plusz öt milliót, Mazrauiért 15 plusz öt milliót utal az MU a bajoroknak.

Fabrizio Romano szerint Bruno Fernandes – akivel kapcsolatban az előző idény végén felröppentek a hírek a lehetséges távozásáról – a tervek szerint ezen a héten írja alá új szerződését további három plusz egy évre. A mostani 2026 nyaráig szól. Az új szerződésével a Manchester United legjobban kereső labdarúgói közé kerül.

Az angol bajnokság a héten kezdődik, és éppen a Manchester United mérkőzésével. A gárda – amely a múlt hétvégén a Manchester Cityvel játszotta az angol szuperkupát – pénteken 21 órakor a Fulhamet fogadja.

Egy kis érdekesség: A Manchester United legendás kapusa, a 33 éves David de Gea egy teljes év kihagyás után a Fiorentinához igazolt.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik