A PL után BL-ben is célba találna az „Aston nyila”

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2024.07.24. 12:02
Up the Villa! (forrás: Kerrang/YouTube)
Lehet óriási hőség a vén kontinensen, tombolhat a nyári szünet, nyújthat megannyi érdekességet és szórakozási lehetőséget a strandok és fesztiválok világa, mint rendesen, most is óriási figyelem övezi a futballvilág átigazolásait. Idén is nekilátunk, hogy rendet vágjunk a transzferek között – ahogyan az 2008 óta hagyomány, a Premier League-gel nyitjuk a kört.

 

 

A Barcelonáról szóló cikk írása közben tűnt fel, hogy az ASTON VILLA mennyire ránőtt anyagilag a topklubokra: a katalánok két kiszemeltjét már lecsapták a kezükről, tárgyalnak Raphinhával, és nagyon úgy néz ki, Joao Félix sem tér vissza Barcelonába, mert a birminghamiek ajánlatával a többi kérő sem tud konkurálni. 

Hogy miből vásárolgat ilyen bőszen és ügyesen a Villa? 

2018-ban a (mai nevén) V Sports megvette a klub részvényeinek 55 százalékát, majd egy év múlva a többi is az övé lett – a rövid kínai uralom kevés jót hozott, előtte amerikai kézben volt a klub. Az elnök az egyiptomi Nasszef Szavirisz, a cégtársa az amerikai milliárdos, Wesley Edens, a V Sportsban 20 százalékos részesedése van az amerikai Atairos nevű befektetési alapnak.

És van is látszatja a gondos gazdák munkájának!

Több mint 500 millió eurót fektettek be, kibővítik a stadiont, és természetesen bevetették magukat a transzferpiacba. 

Ebben a korszakban érkezett John McGinn, Jhon Durán, Leander Dendoncker, Álex Moreno, Boubacar Kamara, Douglas Luiz, Ezri Konsa, Ollie Watkins, Emiliano Martínez, Matty Cash, Emiliano Buendía, Leon Bailey és Lucas Digne, ugyanakkor megfizették a tanulópénzt is, lásd a Wesley Moraes, Morgan Sanson, Danny Ings, Philippe Coutinho négyest. 

Tavaly a klubvezetésbe amerikai szakemberek érkeztek, a sportszakmai irányítás pedig spanyol kézbe került: a sportigazgató Damian Vidagany, az ügyvezető igazgató a nagy transzfertudor Monchi, aki 2010 és 2023 között egy kétéves megszakítást kivételéve – amikor az AS Románál dolgozott – a Sevillát építette. 

A kispad 2022 óta Unai Emeryé, a stábjában nyolc honfitársa dolgozik, az U21-esek edzője a korábban a Barcelonánál is dolgozó Josep Gombau. Emery érkezése után egyre kevesebb döntési joga maradt az általános igazgatónak, Christian Purslownak, őt az amerikai Chris Heck váltotta fel, a pénzügyekkel foglalkozik.

A „spanyolok” szerezték meg tavaly jó 150 millió eurós költséggel a Moussa Diaby, Pau Torres, Morgan Rogers, Koszta Nedeljkovics, Nicolo Zaniolo, Joe Gauci, Youri Tielemans, Lino Sousa sort, a csapat a bajnokságban a 4. helyen végzett, az Európa-konferencialigában pedig elődöntőzött.

Nőttek a bevételek, kivéve a játékoseladás mínuszait, de a bérköltség is 200 millió euró fölé ugrott, a kedvező szerződések miatt az amortizációs sor 100 milliós értéket tartalmaz. A Monchi-korszak elvitte a korábbi évek nyereségét, de nincs adóssága a klubnak, és innen lehet építkezni, főleg, ha sokáig menetelnek a Bajnokok Ligájában. A bajnoki szereplés után 63 millió euró járt a Premier League-től, a közvetítési jogokból befolyó pénz pedig megközelíti az új idényben a 200 millió eurót! A BL legalább 72 millió eurós bevételt hoz, az Adidas szállítja a felszereléseket, klubrekordot fizet (14.3 millió euró), miként a főszponzor fogadási cég is (24 millió).

Így már lehet tovább építkezni. Az Olympiakosztól kapott pofon megmutatta, hogy kell még az erősítés, bele is húztak Monchiék. 

Előtte Douglas Luizt 51.5 millióért elengedték a Juventushoz, de június 30-ig kellett a PL előírásai miatt egy nagyösszegű transzferbevételt produkálniuk – olaszos módon jött két játékos is, az angol balszélső, Samuel Iling-Junior 14, az argentin szűrő, Enzo Barrenechea 8 millió euró könyv szerinti értéken, és 3-3 milliós a bónuszkeretük. Hasonlóan boltoltak az Evertonnal: a Barcelona és több topcsapat által is kerülgetett őserő középpályásért, Amadou Onanáért 59.4 millió eurót fizettek, de előtte 10.7 millióért átadták Tim Iroegbunamot, a tehetséges angol középpályást a szintén U-válogatott balszélsőért, a 11.8 millióért megvett Lewis Dobbinért, alaposan túlárazva az ügyeket. 

De lett is azonnal előírásszerű bevétel mindkét csapatnál!

Onana vételárából az Everton teljes nyereségének húsz százaléka, azaz ötmillió euró a Lille-t illeti, a francia klub meg az előző Onana-csapatnak, a Hamburgnak utalja át ennek az ötödét, mert vagy tud valaki szerződést kötni, vagy nem. Az Everton (és a másik két csapat) pármilliós bónuszban reménykedik még, és tízszázalékos továbbadási részesedésben.

Morgan Sanson 16 millió euróért jött, ennek a negyedéért távozott, három és év 23 mérkőzés után, de kitelt a volt arsenalos Calum Chambers ideje is a Villánál, Viljami Sinisalóért, a finn kapusért pedig fizetett egy kis pénzt a Celtic. Tavalyelőtt Philippe Coutinhót 20 millióért vették, de nem az a Coutinho érkezett vissza a PL-be Barcelonából, aki oda 2018-ban távozott: a kezdeti fellángolást nem követte jó folytatás, ismét kölcsönadták. A fizetése évi 8 millió euró bruttóban, nincs tízmillión felül kereső játékos a keretben. 

Jött még 44.5 millió euróért egy vérbeli bal oldali mindenes a Chelsea-től Ian Maatsen személyében (a londoniak anno 110 ezer euróért vették a PSV-től), cserébe eladták az egymilliót érő Omari Kellymant a londoniaknak. 22.5 millió euróért, mert a szabály az szabály, ha kell a bevétel saját nevelésű játékosok eladásából, akkor lesz is ilyen bevétel!

Az U21-es válogatott csatárt, Cameron Archert tavaly 22 millióért eladták a Sheffield Unitednek, most (négy gól után) 17-ért visszavették, pontosabban vissza kellett venniük, mert a támadó nem ért el bizonyos számú találatot, és a sheffieldiek kiestek az élvonalból. 

De aligha lesz idén Archeré, azaz Íjászé az Aston nyila…

Az angol szélső, Jaden Philogene is a Barca kiszemeltje volt, de 16 millióért megvette őt az Aston Villa, ahol ennek azért maradéktalanul nem örülnek, mert tavaly 5.8 millióért adták el őt a Hull Citynek. A Barca mellett a Tottenham, a West Ham és az Everton is érdeklődött iránta.

Archernek nem ment, ezért kellett visszavenni, Philogene remekelt, ezért kellett visszavenni: a Villának elővételi joga volt rá, a szélsőért az Ispwich Town 21.4 milliót ajánlott, ennyit adott a birminghami csapat is, pontosabban ennél kevesebbet, mert a transzferár 25 százaléka egyébként is az övé lett volna. A szélső a Villában korábban perceket kapott, a Hullban 18 kanadai ponttal zárt. 

Lassan örök tehetség lesz a 30 éves, 33-szoros válogatott Ross Barkley, őt 5.9 millióért vették meg a Luton Towntól. Barkley az előző PL-idényt 9 kanadai ponttal zárta, csapata vezére volt. Sokat fejlődött kölcsönben a 18 éves szerb jobbhátvéd, Koszta Nedeljkovics, és visszatért Nápolyból a belga szűrő, Leander Dendoncker, 21 percnyi futballal a háta mögött, ki is került a válogatottból.

Moussa Diabyt ugyanakkor 72 millióért elviszi a jelek szerint az al-Ittihad, ahol öt esztendőn át évi 25 millió eurót kap a mostani 8 milliós fizetés helyett. A szélsőt tavaly klubrekordért vették, 54 meccsen 19 kanadai pontot szerzett, hét poszton is bevethető, 25 éves, az Eb-keretnek is a tagja volt – de Emery szerint nem elég harcos és nem elég hasznos. Diaby előző vételárából 15 millió a PSG-é volt, nem tudni, mennyi most a Leverkusen része.

Jöhet a helyére Joao Félix, akiért 60 millió eurót kér az Atlético – a Barcelonától vagy a Benficától hiába. Régóta figyeli a Villa Nico Williamset, de ha eddig nem vette meg, az Eb után biztosan nem fogja. Kiszemelt még erre a posztra Viktor Cihankov is, de Federico Chiesa is, írja a Corriere dello Sport. 

Jelölt angol lapok szerint a tottenhames Dejan Kulusevski és a nottinghames Morgan Gibbs-White is, utóbbi nem lenne olcsóbb, mint Williams. Ugyanakkor a neves szakíró, Ben Jacobs esküszik rá, hogy hivatalosan is rákérdezett a Villa a Nottinghamnél egy szélső árára, de az a Chelsea egykori csodagyereke, a bajnokság második felére lendületbe jövő Callum Hudson-Odoi!

Ügynöke felajánlotta a jó formában lévő James Rodríguez szolgálatait – a kolumbiai karmester ügyeit nem más viszi, mint a nagy Jorge Mendes, vele tárgyal a Villa Joao Félixről is! És hogy, hogyan nem, de a Barcelona Mendest bízta meg azzal, hogy előteremtse a pénzt Nico Williams megvételére Raphinha eladásával.

Nem vették meg a katalánoktól Clément Lenglet-t, már csak a védő tízmillió körüli bére miatt sem, visszaküldték csapatához Nicolo Zaniolót is.

A Juventus hátvédje, Dean Huijsen nem jelentene azonnali erősítést, nem úgy a salzburgi Sztrahinja Pavlovics vagy a Rennes jobbhátvédje, Lorenz Assignon. Szakított az Atlético Madriddal Mario Hermoso, aki mostanában sorra lájkolja a Villa közösségi médiás megosztásait, a klub monitorozza Jean-Clair Todibo helyzetét is – mindeközben az Inter bejelentkezett Pau Torresért.

A West Ham 42 milliót és tízszázalékos jutalékot ígért a csatár Jhon Duránért, a Milan ennyit biztosan nem tud adni. A Tottenham 24 millió eurót adott volna Jacob Ramseyért, plusz Giovani Lo Celso játékjogát, de ebből nem kértek Monchiék (egyetlen lap, az As szerint az elutasítás csak az alkudozás kezdete). A saját nevelésű középső középpályás Ramsey játékjoga 35 millió eurót ér! 

Távozhat Lucas Digne is a nyáron, Maatsen érkezése miatt, de Diego Carlos, Dendoncker, Cameron Archer és Álex Moreno ügyében is meghallgatja az ajánlatokat Monchi, a Milant pedig többször is hírbe hozták a lengyel védővel, Matty Cashsel.

Durán helyére a 30 millióért vihető Maximilian Beier jöhet, a Hoffenheim éke már a válogatottban is bizonyított, és lehet végre egy vérbeli karmestere is a csapatnak, ha sikerül megegyezni a Nápollyal Jesper Lindströmről – ellenben az Everton kölcsönkérte Philogene-t egy évre.

„Igazi” átigazolásként érkezhet a Chelsea-ből Cole Palmer vagy Conor Gallagher, de Ollie Watkinsért cserébe – ez csak akkor lenne jó ötlet, ha közben megegyeztek volna egy kiváló csatárral, ugyanis Watkins az előző két PL-idényt 15 ill. 19 góllal zárta, sőt legutóbb 13 gólpasszt is kiosztott. Ugyanakkor érdekes, hogy a chelsea-s hír felbukkanása után nem sokkal már arról írt a Birmingham Live, hogy Monchiék felvették a kapcsolatot Kelechi Iheanachóval – de azt se feledjük, ő az előző három idényben egyszer sem jutott el öt gól fölé.

A PREMIER LEAGUE ÁTIGAZOLÁSAI
2024 NYARA

ARSENAL
ÉRKEZETT: David Raya (Brentford, 31 900 000 euró, kölcsön után végleg), Riccardo Calafiori (Bologna, 45 000 000 euró)
Kölcsönből vissza: Kieran Tierney (Real Sociedad), Nuno Tavares (Nottingham Forest), Albert Sambi Lokonga (Luton Town)
TÁVOZOTT: Arthur Okonkwo (Wrexham, kölcsön után végleg, i.), Cédric (szerződése lejárt), Mohamed el-Neni (al-Dzsazíra Klub, ingyen)
Kölcsönbe: Nuno Tavares (Lazio), Albert Sambi Lokonga (Sevilla)

ASTON VILLA
ÉRKEZETT: Ian Maatsen (Chelsea, 44 500 000 euró), Samuel Iling-Junior (Juventus, 14 000 000), Lewis Dobbin (Everton, 11 800 000), Enzo Barrenechea (Juventus, 8 000 000), Ross Barkley (Luton Town, 5 900 000), Cameron Archer (Sheffield United, 16 650 000), Amadou Onana (Everton, 59 350 000), Jaden Philogene (Aston Villa, 16 000 000)
Kölcsönből vissza: Leander Dendoncker (Napoli), Koszta Nedeljkovics (Crvena zvezda), Philippe Coutinho (al-Duhail), Lino Sousa (Plymouth)
TÁVOZOTT: Douglas Luiz (Juventus, 51 500 000), Tim Iroegbunam (Everton, 10 700 000), Omari Kellyman (Chelsea, 22 500 000), Morgan Sanson (Nice, kölcsön után végleg, 4 000 000), Calum Chambers (Cardiff City, ingyen), Viljami Sinisalo (Celtic, 1 200 000), Moussa Diaby (al-Ittihad, 60 000 000)
Kölcsönbe: Philippe Coutinho (Vasco da Gama)
Kölcsönből vissza: Clément Lenglet (Barcelona), Nicolo Zaniolo (Galatasaray)

BOURNEMOUTH
ÉRKEZETT: Luis Sinisterra (Leeds United, kölcsön után végleg, 23 400 000), Enes Ünal (Getafe, k. v., 6. 500 000), Alex Paulsen (Wellington Phoenix, 2 270 000), Daniel Jebbison (Sheffield United, i.), Dean Huijsen (Juventus, 15 200 000)
Kölcsönből vissza: Hamed Junior Traoré (Napoli), Jaidon Anthony (Leeds United), Emiliano Marcondes (Hibernian), Jamal Lowe (Swansea), David Brooks (Southampton), Joe Rothwell (Southampton), Kieffer Moore (Ipswich)
TÁVOZOTT: Lloyd Kelly (Newcastle United, ingyen), Jamal Lowe (Sheffield Wednesday, ingyen), Emiliano Marcondes (szerződése lejárt), Darren Randolph (szl.), Ryan Fredericks (szl.), Kieffer Moore (Sheffield United, 1 790 000)
Kölcsönbe: Joe Rothwell (Leeds United)
Kölcsönből vissza: Andrei Radu (Inter)

BRENTFORD
ÉRKEZETT: Igor Thiago (FC Bruges, 33 000 000)
TÁVOZOTT: David Raya (Arsenal, k. v., 31 900 000), Shandon Baptiste (Luton Town, ingyen), Szaman Goddosz (szerződése lejárt), Thomas Strakosha (AEK Athén, ingyen)
Kölcsönből vissza: Neal Maupay (Everton), Sergio Reguilón (Tottenham)

BRIGHTON AND HOVE ALBION
ÉRKEZETT: Yankuba Minteh (Newcastle United, 35 000 000), Mats Wieffer (Feyenoord, 30 000 000), Ibrahim Osman (Nordsjaelland, 19 500 000), Amario Cozier-Duberry (Arsenal U21, ingyen), Malick Junior Yalcouyé (IFK Göteborg, 7 000 000)
Kölcsönből vissza: Mahmoud Dahoud (VfB Stuttgart), Kacper Kozlowski (Vitesse), Deniz Undav (VfB Stuttgart), Adrian Mazilu (Vitesse), Steven Alzate (Standard Liege), Abdallah Sima (Rangers), Andrew Moran (Blackburn), Yasin Ayari (Blackburn), Carl Rushworth (Swansea), Jeremy Sarmiento (Ipswich)
TÁVOZOTT: Adam Lallana (Southampton, i.), Steven Alzate (szl.), Kacper Kozlowski (Gaziantep), Marc Leonard (Birmingham City, 590 000)
Kölcsönből vissza: Ansu Fati (Barcelona)

CHELSEA
ÉRKEZETT: Kiernan Dewsbury-Hall (Leicester, 35 400 000), Omari Kellyman (Aston Villa, 22 500 000), Marc Guiu (Barcelona, 6 000 000), Tosin Adarabioyo (Fulham, i.), Renato Veiga (FC Basel, 14 000 000), Caleb Wiley (Atlanta United, 10 100 000), Filip Jörgensen (Villarreal, 24 500 000)
Kölcsönből vissza: Andrey Santos (Strasbourg), Kepa (Real Madrid), Gabriel Slonina (Eupen), Ian Maatsen (Borussia Dortmund), Romelu Lukaku (AS Roma), Angelo (Strasbourg), David Datro Fofana (Burnley), Armando Broja (Fulham) 
TÁVOZOTT: Ian Maatsen (Aston Villa, 44 500 00), Lewis Hall (Newcastle United, k. v., 33 000 000), Omari Hutchinson (Ipswich, k. v., 23 500 000), Michael Golding (Leicester, 5 900 000), Thiago Silva (Fluminense, i.), Hakim Zijes (Galatasaray, i.), Malang Sarr (Lens, i.)

CRYSTAL PALACE
ÉRKEZETT: Csadi Riad (Betis, 15 000 000), Kamada Daicsi (Lazio, i.)
Kölcsönből vissza: Malcolm Ebiowei (Molenbeek)
TÁVOZOTT: Michael Olise (Bayern München, 53 000 000), Nathan Ferguson (szl.), James Tomkins (szl.), Jairo Riedewald (szl.)
Kölcsönbe: Joe Whitworth (Exeter City)

EVERTON
ÉRKEZETT: Iliman Ndiaye (Marseille, 18 000 000), Tim Iroegbunam (Aston Villa, 10 700 000), Jake O'Brien (Lyon, 19 500 000)
Kölcsönbe: Jesper Lindström (Napoli, 2 000 000)
Kölcsönből vissza: Neal Maupay (Brentford), Mason Holgate (Sheffield United)
TÁVOZOTT: Ben Godfrey (Atalanta, 12 000 000), Andy Lonergan (Wigan, i.), Lewis Dobbin (Aston Villa, 11 800 000), Dele Alli (szl.), André Gomes (szl.), Amadou Onana (Aston Villa, 59 350 000)
Kölcsönből vissza: Arnaut Danjuma (Villarreal)

FULHAM
ÉRKEZETT: Ryan Sessegnon (Tottenham, i.)
Kölcsönből vissza: Kevin Mbabu (Augsburg), Carlos Vinícius (Galatasaray), Terence Kongolo (Rapid Wien), Luke Harris (Exeter), Jay Stansfield (Birmingham)
TÁVOZOTT: Bobby Decordova-Reid (Leicester City, i.), Tosin Adarabioyo (Chelsea, i.), Marek Rodák (szl.), Terence Kongolo (szl.), Joao Palhinha (Bayern München, 51 000 000), Marek Rodák (al-Ettifak, i.)
Kölcsönből vissza: Fodé Ballo-Touré (Milan), Armando Broja (Chelsea)

IPSWICH TOWN
ÉRKEZETT: Omari Hutchinson (Chelsea, 23 500 000), Ben Johnson (West Ham, i.), Liam Delap (Manchester City, 17 850 000), Jacob Greaves (Hull City, 21 500 000), Arijanet Muric (Burnley, 9 550 000)
TÁVOZOTT: Gassan Ahadme (Charlton, 1 180 000), Sone Aluko (visszavonult), Idrisz el-Mizuni (Oxford United, 470 000)
Kölcsönből vissza: Omari Hutchinson (Chelsea), Jeremy Sarmiento (Brighton), Lewis Travis (Blackburn), Brandon Williams (Manchester United), Kieffer Moore (Bournemouth)

LEICESTER CITY
ÉRKEZETT: Issahaku Fatawu (Sporting CP, k. v., 17 000 000), Michael Golding (Chelsea, 5 900 000), Bobby Decordova-Reid (Fulham, i.), Caleb Okoli (Atalanta, 14 000 000)
Kölcsönből vissza: Boubakary Soumaré (Sevilla), Victor Kristiansen (Bologna), Luke Thomas (Middlesbrough), Daniel Iversen (Stoke)
TÁVOZOTT: Kiernan Dewsbury-Hall (Chelsea, 35 400 000), Wilfred Ndidi (szl.), Dennis Praet (szl.), Kelechi Iheanacho (Sevilla, i.), Marc Albrighton (szl.)
Kölcsönből vissza: Yunus Akgün (Galatasaray), Callum Doyle (Manchester City)

LIVERPOOL
ÉRKEZETT: 
Kölcsönből vissza: Sepp van den Berg (Mainz), Calvin Ramsay (Bolton), Fábio Carvalho (Hull), Nathaniel Phillips (Cardiff)
TÁVOZOTT: Adrián (Betis, i.), Joël Matip (szl.), Thiago Alcántara (szl.)
Kölcsönbe: Calvin Ramsay (Wigan)

MANCHESTER CITY
ÉRKEZETT: Savinho (Troyes, 25 000 000)
Kölcsönből vissza: Kalvin Phillips (West Ham), Máximo Perrone (Las Palmas), Joao Cancelo (Barcelona), Yan Couto (Girona), Issa Kaboré (Luton), Josh Wilson-Esbrand (Cardiff), James McAtee (Sheffield United)
TÁVOZOTT: Taylor Harwood-Bellis (Southampton, k. v., 23 000 000), Tommy Doyle (Wolverhampton, k. v., 5 000 000), Liam Delap (Ipswich Town, 17 850 000), Sergio Gómez (Real Sociedad, 9 000 000)

MANCHESTER UNITED
ÉRKEZETT: Joshua Zirkzee (Bologna, 42 500 000), Leny Yoro (Lille, 62 000 000)
Kölcsönből vissza: Hannibal (Sevilla), Mason Greenwood (Getafe), Donny van de Beek (Eintracht Frankfurt), Jadon Sancho (Borussia Dortmund), Facundo Pellistri (Granada), Brandon Williams (Ipswich Town)
TÁVOZOTT: Álvaro Carreras (Benfica, k. v., 6 000 000), Omari Forson (Monza, i.), Anthony Martial (szl.), Brandon Williams (szl.), Raphaël Varane (Como, i.), Shola Shoretire (szl.), Willy Kambwala (Villarreal, 10 000 000), Donny van de Beek (Girona, 500 000), Mason Greenwood (Marseille, 26 000 000)
Kölcsönből vissza: Szofjan Amrabat (Fiorentina)

NEWCASTLE UNITED
ÉRKEZETT: Lewis Hall (Chelsea, k. v., 33 000 000), Lloyd Kelly (Bournemouth, i.), John Ruddy (Birmingham, i.), Odisszeasz Vlahodimosz (Nottingham Forest, 4 730 000)
Kölcsönből vissza: Yankuba Minteh (Feyenoord), Harrison Ashby (Swansea), Jamal Lewis (Watford), Ryan Fraser (Southampton), Isaac Hayden (Queens Park)
TÁVOZOTT: Elliot Anderson (Nottingham, 41 200 000), Yankuba Minteh (Brighton, 35 000 000), Loris Karius (szl.), Matt Ritchie (szl.)

NOTTINGHAM FOREST
ÉRKEZETT: Elliot Anderson (Newcastle United, 41 200 000), Marko Stamenic (Crvena zvezda, 5 500 000), Eric da Silva Moreira (St. Pauli, 1 500 000), Carlos Miguel (Sao Paulo, 4 000 000), Nikola Milenkovics (Fiorentina, 14 300 000)
Kölcsönből vissza: Jonathan Panzo (Standard Liege), Omar Richards (Olympiakosz), Scott McKenna (Köbenhavn), Joe Worrall (Besiktas), Hvang Ui Dzso (Alanyaspor), Jonjo Shelvey (Caykur Rizespor), Loic Mbe Soh (Almere), Josh Bowler (Cardiff), Lewis O'Brien (Middlesbrough), Emmanuel Dennis (Watford)
TÁVOZOTT: Moussa Niakhaté (Olympique Lyon, 31 900 000), Orel Mangala (Olympique Lyon, k. v., 23 400 000), Remo Freuler (Bologna, k. v., 4 500 000), Odisszeasz Vlahodimosz (Newcastle United, 4 730 000), Harry Arter (szl.), Felipe (visszavonult), Loic Mbe Soh (szl.), Scott McKenna (szl.), Cheikhou Kouyaté (szl.), Wayne Hennessey (szl.)
Kölcsönbe: Marko Stamenic (Olympiakosz), Jonathan Panzo (Rio Ave), Lewis O'Brien (Los Angeles FC)
Kölcsönből vissza: Giovanni Reyna (Borussia Dortmund), Nuno Tavares (Arsenal), Gonzalo Montiel (Sevilla), Rodrigo Ribeiro (Sporting CP), Divock Origi (Milan)

SOUTHAMPTON
ÉRKEZETT: Taylor Harwood-Bellis (Manchester City, k. v., 23 000 000), Ronnie Edwards (Peterborough, 3 500 000), Nathan Wood (Swansea, 3 500 000), Charlie Taylor (Burnley, i.), Adam Lallana (Brighton, i.), Szugavara Jukinari (AZ, 7 000 000), Flynn Downes (West Ham, 21 400 000), Ben Brereton Díaz (Villarreal, 8 300 000)
Kölcsönből vissza: Duje Caleta-Car (Olympique Lyon), Paul Onuachu (Trabzonspor), Romain Perraud (Nice), Armel Bella-Kotchap (PSV), Lyanco (al-Garafa), Mateusz Lis (Göztepe), Carlos Alcaraz (Juventus)
TÁVOZOTT: Lyanco (Atlético Mineiro, 4 500 000), Romain Perraud (Sevilla, 3 500 000), Stuart Armstrong (szl.), Ché Adams (Torino, i.), Duje Caleta-Car (Olympique Lyon, 3 590 000), Lyanco (Atlético Mineiro, 4 500 000)
Kölcsönbe: Macuki Kurju (Göztepe)
Kölcsönből vissza: Flynn Downes (West Ham), David Brooks (Tottenham), Ryan Fraser (Newcastle United), Joe Rothwell (Bournemouth)

TOTTENHAM HOTSPUR
ÉRKEZETT: Archie Gray (Leeds, 41 250 000), Lucas Bergvall (Djurgarden, 10 000 000) 
Kölcsönből vissza: Djed Spence (Genoa), Alejo Véliz (Sevilla), Tanguy Ndombélé (Galatasaray), Sergio Reguilón (Brentford), Ashley Phillips (Plymouth), Japhet Tanganga (Millwall)
TÁVOZOTT: Ivan Perisic (Hajduk Split, k. v., i.), Joe Rodon (Leeds, k. v., 11 800 000), Tanguy Ndombélé (Nice, i.), Eric Dier (Bayern München, k. v., i.), Ryan Sessegnon (Fulham, i.), Japhet Tanganga (Millwall, i.)
Kölcsönbe: Pierre-Emile Höjbjerg (Marseille), Bryan Gil (Girona)

WEST HAM UNITED
ÉRKEZETT: Max Kilman (Wolverhampton, 47 500 000), Luis Guilherme (Palmeiras, 23 000 000), Wes Foderingham (Sheffield United, i.)
Kölcsönből vissza: Nathan Trott (Vejle), Andy Irving (Klagenfurt), Callum Marshall (West Bromwich), Flynn Downes (Southampton)
TÁVOZOTT: Szaid Benrahma (Olympique Lyon, k. v., 14 400 000), Thilo Kehrer (Monaco, k. v., 11 000 000), Nathan Trott (Köbenhavn, 1 500 000), Ben Johnson (Ipswich, i.), Angelo Ogbonna (szl.), Divin Mubama (szl.), Flynn Downes (Southampton, 21 400 000)
Kölcsönből vissza: Kalvin Phillips (Manchester City)

WOLVERHAMPTON WANDERERS
ÉRKEZETT: Rodrigo Gomes (Braga, 15 000 000), Pedro Lima (Recife, 10 000 000), Tommy Doyle (Manchester City, k. v., 5 000 000)
Kölcsönbe: Jörgen Strand Larsen (Celta Vigo, 3 000 000)
Kölcsönből vissza: Chiquinho (Famalicao), Daniel Podence (Olympiakosz), Goncalo Guedes (Villarreal), Sasa Kalajdzic (Eintracht Frankfurt), Yerson Mosquera (Villarreal), Bolla Bendegúz (Servette), Fábio Silva (Rangers), Ki-Jana Hoever (Stoke), Luke Cundle (Stoke), Joe Hodge (Queens Park)
TÁVOZOTT: Max Kilman (West Ham, 47 500 000), Bolla Bendegúz (Rapid Wien, i.)

Vastaggal az elmúlt hét átigazolásai, lezárva pénteken reggel.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik