Enzo Maresca a Chelsea új vezetőedzője – hivatalos

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.06.03. 16:17
null
Enzo Marescát bejelentette a Chelsea (Fotó: chelseafc.com)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Chelsea bejelentette, hogy Enzo Maresca lett a csapat új vezetőedzője.

Beigazolódott a korábbi sajtóhír, a Chelsea a klub hivatalos honlapján jelentette be, hogy Enzo Maresca veszi át a csapat vezetőedzői pozícióját.

Enzo Maresca játékosként megfordult többek között az angol West Bromwichnál, az olasz Juventusnál, Bolognánál, Fiorentinánál, Sampdoriánál, Palermónál, illetve Veronánál, a spanyol Sevillánál és Málagánál, valamint a görög Olympiakosznál is.

A 2017-es visszavonulása után az Ascolinál, a Sevillánál és a West Hamnél is másodedzőként dolgozott, majd egy rövid ideig a Gianluigi Buffont és Balogh Botondot foglalkoztató olasz másodosztályú Parma vezetőedzője lett 2021-ben. A következő idényben Pep Guardiola másodedzőjeként dolgozott a Manchester Citynél, mellyel triplázott. 2023-ban átvette a Leicester City kispadját, mellyel az idény végén a Championshipet megnyerve visszajutott az első osztályba.

Maresca a Chelsea hetedik olasz szakvezetője Antonio Conte, Maurizio Sarri, Gianluca Vialli, Roberto Di Matteo, Claudio Ranieri és Carlo Ancelotti után.

A londoni klub bejelentése alapján Maresca ötéves szerződést írt alá, mely tartalmaz egy plusz egyéves opciót is, Marseca július 1-én kezdi meg a munkát. „A Chelsea-hez, a világ egyik legnagyobb klubjához csatlakozni minden edző számára álom. Ezért is vagyok annyira izgatott ettől a lehetőségtől. Alig várom, hogy egy nagyon tehetséges játékosokkal és stábbal dolgozhassak együtt, hogy egy olyan csapatot fejlesszünk, amely folytatja a klub sikeres hagyományait, és büszkévé teszi a szurkolóinkat.” – idézi a klub honlapja Marescát.

Maresca stábjában helyet kap a Chelsea korábbi kapusa, Willy Caballero, továbbá Danny Walker, Michele De Bernardin, Marcos Alvarez, javi Molina és Roberto Vitiello is.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik