„Tízszer olyan jó, mint én voltam 19 évesen” – Scholes az MU üdvöskéjét méltatta

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.05.26. 15:57
Manchester City v Manchester United - Emirates FA Cup Final
Ash DonelonKobbie Mainoo gólt szerzett, és a finálé legjobbja lett (Fotó: Getty Images)
Mint beszámoltunk róla, a Manchester United 2–1-re legyőzte a Manchester Cityt az angol FA-kupa szombaton rendezett döntőjében a londoni Wembley Stadionban. A „vörös ördögök” második gólját az angol válogatott bő Európa-bajnoki keretébe is behívót kapó Kobbie Mainoo szerezte, akit később megválasztottak a finálé legjobbjának. A meccs után a United legendás középpályása, Paul Scholes méltatta a saját nevelésű 19 éves játékost.
Fotó: www.instagram.com/paulscholesaaa

„A múlt héten olvastam pár cikket, amelyben összehasonlítottak engem a kölyökkel. Ne fecséreljük ilyenekre az időt! Ő tízszer olyan jó játékos, mint amilyen én voltam 19 évesen. Imádom, ahogy fogadja a labdát, a nyugalmát, hogy tudja, mi zajlik körülötte a pályán, és természetesen azt is, hogy a nagy meccseken gólokat szerez. Ez a fiú különleges és k...szottul Vörös” – írta Paul Scholes az Instagram-történetében.

MAINOO GÓLJA

Kobbie Mainoo tehetségére először múlt nyáron, a felkészülési időszakban figyelhettünk fel, az Arsenal ellen a mezőny egyik legjobbja volt. Utána a Real Madrid ellen megsérült, és csak novembertől állhatott Erik ten Hag rendelkezésére. Gyakorlatilag berobbant a Premier League-be, kihagyhatatlanná vált a Manchester Unitedből, márciusban pedig az angol válogatottba is kapott behívót. A brazilok ellen csereként debütált, majd pár nappal később a belgák ellen már kezdett, és a meccs legjobbjának választották meg.

 

Mainoo a középpálya közepén szinte bárhol bevethető, tud hatost és nyolcast is játszani, és mivel korábban csatárt játszott, a kapu előtt sem esik kétségbe. A mostani idényben 35 tétmeccsen szerepelt az MU-ban, ezeken öt gólt szerzett. Emlékezetes győztes találata volt a Wolverhampton Wanderers elleni, később szerzett hasonlóan bravúros gólt a Liverpool ellen, és most a Manchester City ellen is betalált a kupadöntőben.

A napokban Gareth Southgate behívta őt az angolok bő Európa-bajnoki keretébe. A 33 fős keretnek ő az egyedüli 20 év alatti játékosa.

Mainoo mellett érdemes megemlíteni a másik 20 év alatti MU-gólszerzőt, a szintén 19 éves Alejandro Garnachót. Ők ketten 2022-ben az ifjúsági csapattal nyerték meg az FA-kupát, most pedig a „nagyokkal” úgy, hogy ők szerezték a gólokat. Ezzel egyébként történelmet is írtak, mert ők lettek az első tinédzser páros, amely FA-kupa-döntőben eredményes volt.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik