PL: a Southampton legyőzte a Leedset a playoff döntőjében, és egyből visszajutott

H. Á.H. Á.
Vágólapra másolva!
2024.05.26. 19:22
Armstrong kicsit hamarabb kezdte az ünneplést, de megúszta sárga nélkül (Fotó: Getty Images)
Vasárnap kora este eldőlt, hogy a Southampton lesz a harmadik újonca a Premier League 2024–2025-ös idényének, miután Adam Armstrong 24. percben szerzett találatával 1–0-ra megnyerte a Leeds United elleni playoffdöntőt a Wembley Stadionban.

 

Nem mondhatni, hogy nem hozta lázba a Premier League-ért folyó rájátszás döntője az angol másodosztály iránt érdeklődőket: vasárnap délután 90 000 néző gyűlt össze a lelátókon az előző idényben még egyaránt élvonalbeli két csapat, a Leeds United és a Southampton összecsapására. Ott volt egyébként a nézők között az Arsenal négyszeres válogatott kapusa, Aaron Ramsdale is, aki a Harry Potter-filmekből ismerős gondnoknak, Hagridnak öltözve próbálta meg álcázni magát – kevés sikerrel...

Ami a mérkőzést illeti: az első félidőben szinte egyenlőre jött ki a labdabirtoklás a felek között, és a gólok számától eltekintve szinte mindenben ikszre állt a két csapat. A southamptonos Adam Armstrong a 24. percben egy jó kiugrása után tökéletes ütemben kapta a labdát, és precízen lőtt kissé jobbról a hosszú alsó sarokba, megszerezve a vezetést a „szenteknek". Videó itt!

A Leeds a folytatásban becsülettel próbálkozott az egyenlítéssel, a második félidőben már jóval többet birtokolta a labdát, mindhiába. Ethan Ampaduék csak egyszer találták el a kaput a második félidőben, s az nem okozott megoldhatatlan feladatot az egyszeres angol válogatott Alex McCarthynak, így a Southampton játékosai egy idény után azonnal az élvonalbeli visszajutást ünnepelhették a döntő lefújása után. Egy kivétellel: a győztes gólt szerző Armstrong már a meccs vége előtt mezlevevős ünneplésbe kezdett, amikor a játékvezető még csak szabadrúgást ítélt.

ANGOL CHAMPIONSHIP
RÁJÁTSZÁS, DÖNTŐ
Leeds United–Southampton 0–1 (Armstrong 24.)
A Southampton feljutott a Premier League-be.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik