PL: korábbi játékosa szerint Guardiola angol vagy holland kapitány lehet

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.03.14. 11:13
Liverpool FC v Manchester City - Premier League
Vajon látjuk Pep Guardiolát valaha szövetségi kapitányként? (Fotó: Getty Images)
A jelenleg már a brazil Athletico Paranaensét erősítő Fernandinho szerint Pep Guardiola nem lesz a spanyol válogatott szövetségi kapitánya a jövőben, annál inkább el tudja képzelni az angol válogatott élén. A Manchester City korábbi játékosa a Denilson Show nevű brazil podcastadásban beszélt volt edzője jövőjéről.

„Nem hiszem, hogy a spanyol válogatott szövetségi kapitánya lesz. A katalán és a spanyol kérdés... tudjuk, hogy van ez” – fogalmazott a műsorban Fernandinho. – Én inkább arra szavaznék, hogy az angol válogatott szövetségi kapitánya lesz. Ott ismeri a játékosokat, meg mindent. Emellett még talán Hollandiát mondanám. Végülis tudjuk, hogy a labdarúgásban ki a nevelőapja.” (Johan Cruyff – a szerk.)

A 38 éves Fernandinho – aki korábban öt bajnoki címet, hat Ligakupát és egy FA-kupát nyert a Manchester City játékosaként – szerint már nem kell sokat várni, hogy Guardiola felhagyjon a mindennapi edzősködéssel, és helyette egy válogatottnál próbálja ki tudását.

„Szerintem 2026-ban Guardiola már egy válogatottat fog irányítani” 

– jelentette ki magabiztosan Fernandinho, aki azt is hozzátette, hogy a brazil válogatott élén nehezen tudná elképzelni a szakembert.

A brazil játékos állításaiban egyébként lehet valóságalap, annál is inkább, mert nemrég maga Guardiola is kijelentette, hogy szövetségi kapitányként szívesen átélné egy nagy torna hangulatát. „Szeretnék átélni egy világbajnokságot vagy Európa-bajnokságot, egy Copa Américát, vagy bármilyen hasonló tornát. Nem tudom, hogy öt, tíz vagy tizenöt év múlva, de szeretnék részese lenni egy világbajnokságnak, mint szövetségi kapitány” – mondta el Guardiola. 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik