Mindenki egyért –  Thury Gábor jegyzete

THURY GÁBORTHURY GÁBOR
Vágólapra másolva!
2024.03.10. 23:38

Nem lett igaza a The Guardian brit lapnak, noha az utóbbi tizennégy találkozójukon ötven gól esett, nem hozott gólban gazdag mérkőzést a labdarúgó Premier League 28. fordulójának rangadója, a Liverpool–Manchester City találkozó, 1–1 lett a vége (az ezen a szinten amatőr gólt kapó Liverpool részéről Alexis Mac Allister egyenlített 11-esből).

Ettől függetlenül jó meccset láthattunk, napjaink talán két legjobb edzője, a hazaiak mestere, Jürgen Klopp és az ellenfél szakvezetője, Pep Guardiola egymás elleni harmincadik, a német mester január végén bejelentett idény végi távozása miatt vélhetően utolsó találkozóján nem tudta meglepni egymást – ha az nem meglepetés, hogy a bajnokság végkimenetelét is befolyásoló rangadón Klopp az igencsak „romos” keretéből a legtöbbet hozta ki. Elképesztő, hogy a két húszéves titán, Conor Bradley és Harvey Elliott kulcsszerepben is megállja a helyét. A taktikai csata nem ment a színvonal rovására, más kérdés, hogy talán maguk a szakvezetők is többet vártak labdarúgóiktól egy-egy kreatív megoldásnál.

Szoboszlai Dominik hatvanegy percig volt a pályán az idény előtt a német menedzser által megálmodott középpályássorban

Alexis Mac Allister és Endo Vataru mellett, a sérüléséből felépülő 23 éves magyar válogatott játékost a hajrára lecserélték. Az első félidőben ő volt a legveszélyesebb az ellenfél kapujára fejesből és szabadrúgásból is, utóbbi a Liverpool egyetlen kaput eltaláló próbálkozása volt a játékrészben.

A rangadó döntetlenjének leginkább az Arsenal örülhet, 64 ponttal az élről várja a folytatást a Liverpool (64) és a Manchester City (63) előtt. A Man. City 21 mérkőzése óta veretlen, 18 győzelem és három döntetlen a mérlege, következő ellenfelei a Brighton, az Arsenal és az Aston Villa, utóbbi kettőtől az ősszel kikapott. Nyilván a londoniakat és a Liverpoolt is megviseli a hátralévő tíz forduló, ám olybá tűnik, a Mersey partján mindenki Klopp mester minél szebb búcsúján ügyködik. A Ligakupa megvan, az FA-kupában és az Európa-ligában áll még a csapat, a bajnokság nyílt.

Ennél nem kell nagyobb motiváció.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik