Liverpool: A döntőbe jutás volt fontos, nem a csillogás – Jürgen Klopp

Vágólapra másolva!
2024.01.26. 10:02
Jürgen Klopp a Chelsea elleni februári Ligakupa-döntő után is örömében ölelné magához liverpooli játékosait (Fotó: Reuters)
Sikerrel vette a Fulham elleni Ligakupa-elődöntőt a Liverpool, Jürgen Klopp a tizenharmadik döntőjére készülhet a csapattal.

A rengeteg sérülés ellenére tovább menetel a Liverpool. Az angol Ligakupa elődöntőjének visszavágójára egygólos előnnyel utazott a Fulham otthonába, és negyedóra játék után úgy tűnt, simán meglesz a továbbjutás: Jarell Quansah parádés keresztlabdáját Luis Díaz kezelte le, majd vezette be a labdát a tizenhatoson belülre a védők közé, és a jobb alsóba helyezett – Bernd Leno csak beleérni tudott a lövésbe. A második félidő elején ziccert hagyott ki a Fulham, Andreas Pereira az üres kapu helyett a kapufát találta el. Ezután számtalan lövéssel próbálkozott a vendégcsapat, ám hiába uralta a játékot, támadói pontatlansága miatt megbűnhődött, miután a Fulham Issa Diop révén a 77. percben egyenlített. A hátralévő időben viszont nem történt változás, így 2022 után ismét bejutottak a „vörösök” a Ligakupa fináléjába. További jó hír, hogy a sérültek lassan felépülnek: az október közepe óta hiányzó Andrew Robertson legalább már a kispadra leülhetett, Szoboszlai Dominik pedig – ahogyan már korábban megírtuk – a hétvégi, Norwich elleni FA-kupa-mérkőzésen (a tét a legjobb tizenhatba jutás) újra pályára léphet. Erre utalt Jürgen Klopp is, aki sajtótájékoztatóján elmondta: a combsérüléséből felépülő magyar középpályás péntektől teljes értékű edzésmunkát végez. Úgyhogy a Norwich ellen bevethető lesz.

A Fulham otthonában kivívott továbbjutást érő döntetlen után Jürgen Klopp a Sky Sportsnak nyilatkozott.

„Sohasem szabad magától értetődőnek venned, hogy része lehetsz egy olyan csapatnak, amely trófeákért küzd – vélekedett a német menedzser. – Kivételes képességűek a játékosaim, keményen dolgoztak. Ez nem a csillogás éjszakája volt, hanem a döntőbe jutásé. Marco Silvától hallottátok, hogy a finálé milyen sokat jelentene a Fulhamnek, bizonyítanunk kellett, nekünk ugyanennyire fontos, és ezt bizonyítottuk is. Eljutni a Wembley-be mindig felemelő érzés.”

A Ligakupa döntőjét február 25-én rendezik, a Liverpool ellenfele a Chelsea lesz, megismételve a 2022-es kiírás fináléját. Ez lesz Jürgen Klopp tizenharmadik kupadöntője, amióta 2015 októberében átvette az irányítást a „vörösök” élén: ezeken a mérkőzéseken hat győzelem (a 2019-es Bajnokok Ligája, európai Szuperkupa és FIFA-klubvilágbajnokság valamint a 2022-es Ligakupa, FA-kupa és angol Szuperkupa) és hat vereség (2016-os angol Ligakupa és Európa-liga, a 2018-as Bajnokok Ligája, illetve a 2019-es, 2020-as angol Szuperkupa és a 2022-es Bajnokok Ligája) a Liverpool mérlege.

A MÉRKŐZÉSRŐL IDE KATTINTVA OLVASHAT!

ANGOL LIGAKUPA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Fulham–Liverpool 1–1 (0–1)
London, Craven Cottage, 24 320 néző. Vezette: Hooper
Fulham: Leno – Castagne (Tete, 83.), Tosin, I. Diop, Ant. Robinson – Palhinha, Cairney (Reed, 83.) – De-Cordova Reid (Harry Wilson, 67.), Andreas Pereira (Rodrigo Muniz, 83.), Willian – Jiménez. Menedzser: Marco Silva
Liverpool: Kelleher – Bradley, Quansah, Van Dijk, Joe Gomez – Mac Allister (Curtis Jones, 67.), Gravenberch (B. Clark, 83.), Elliott – Gakpo (I. Konaté, 83.), Darwin Núnez (Diogo Jota, 67.), Luis Díaz. Menedzser: Jürgen Klopp
Gólszerző: I. Diop (76.), ill. Luis Díaz (11.)
Továbbjutott: a Liverpool, 3–2-es összesítéssel

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik