Apja kedvenc futballcsapata után kapta a nevét, most őt ünnepelte az egész stadion

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.01.24. 15:12
Luke Humphries régóta várt erre a pillanatra (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, Luke Humphries lett a darts új világbajnoka, miután a január eleji londoni döntőben 7:4-re legyőzte Luke Littlert. A 28 éves játékos az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Leeds Unitednek szurkol, s múlt szombaton a gárda Preston elleni hazai mérkőzésének szünetében megmutatta a trófeáját a drukkereknek.

„Csodálatos volt! Már nagyon vártam ezt a pillanatot – mesélte. – Az, hogy az egész Elland Road engem ünnepelt, az egészen varázslatos élmény volt.”

Luke Humphries elárulta, hogy a keresztnevét édesapja adta neki, aki szintén nagy Leeds-szurkoló. A „Luke” a Leeds United Kings of Europe kifejezés kezdőbetűiből áll, utalva ezzel a klubra. „Mi lehetne annál jobb, mint hogy egy futballklubról kapod a neved?”tette fel a költői kérdést az újdonsült dartsvilágbajnok.

A Leeds United 1968-ban és 1971-ben hódította el az UEFA-kupa elődjének számító Vásárvárosok Kupáját.

A Leeds egyébként nemcsak Humphries sikerét ünnepelhette, hanem a csapatot is, hiszen a gárda egy 94. percben értékesített büntetővel tartotta otthon a három pontot. Ma (szerdán) az együttes ismét hazai környezetben lép pályára, este a Norwich Cityt fogadja.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik