Volt City-játékos mentett büntetőből pontot a Chelsea-nek a nyolcgólos rangadón

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2023.11.12. 17:22
null
Cole Palmer a 95. percben tizenegyesből egyenlített, nyolcgólos döntetlennel zárult a Chelsea–Manchester City rangadó (Fotó: Getty Images)
Az angol labdarúgó Premier League 12. fordulójában a Chelsea hazai pályán egy őrült mérkőzésen 4–4-es döntetlent játszott a Manchester Cityvel.

ANGOL PREMIER LEAGUE
12. FORDULÓ
Chelsea–Manchester City 4–4
London,
Stamford Bridge, 39 532 néző. V: A.Taylor
Chelsea: R. Sánchez – R. James (Gusto, 64.), Thiago Silva, Cucurella, Disasi – M. Caicedo, C. Gallagher, Enzo Fernández (Mudrik, 64.) – C. Palmer, N. Jackson (Ugochukwu, 90+7.), Sterling. Menedzser: Mauricio Pochettino
Manchester City: Ederson– Walker, R. Dias, Gvardiol, Akanji – Doku (Grealish, 60.), Rodri, B. Silva, J. Álvarez (Kovacic, 79.), Foden – Haaland.Menedzser:Pep Guardiola
Gólszerző: Thiago Silva (29.), Sterling (38.), N. Jackson (67.), C. Palmer (90+5.– 11-esből), ill. Haaland (25., 47. – az elsőt 11-esből), Akanji (45+1.), Rodri (86.)

ÖSSZEFOGLALÓ

A Tottenham veretlenségét az előző fordulóban elvevő Chelsea a listavezető Manchester Cityt fogadta, amely ellen a 2021-es Bajnokok Ligája-döntő óta mind a hat mérkőzését elvesztette úgy, hogy még gólt sem szerzett.

Ezúttal is Pep Guardiola csapata lőtte a találkozó első találatát. Marc Cucurella rántotta le Erling Haalandot, a játékvezető a VAR segítségével tizenegyest ítélt. A sértett Haaland állt a labda mögé és Robert Sánchezzel ellentétes irányba, a jobb alsó sarokba helyezte a labdát. A gól alaposan felpezsdítette a meccset. A tizenegyes után három perccel Conor Gallagher szögletét Thiago Silva csúsztatta a hosszú kapufa mellé, ezzel egyenlített a Chelsea.

Szűk tíz perccel később már a londoni csapat volt előnyben. A City a saját térfelén vesztette el a labdát, a tizenhatoson belül ráadásul Josko Gvardiol is komoly hibát vétett, amit Reece James passzából Raheem Sterling használt ki közvetlen közelről. A félidő hosszabbításában volt válasza a manchesteri csapatnak is, Bernardo Silva szögletét követően Manuel Akanji fejelt a kapuba, így 2–2-es döntetlennel mehettek szünetre a felek.

A második félidőben is folytatódott az őrület. Rögtön a 47. percben Haaland szerezte meg saját maga második, a City harmadik gólját, így ismét előnyben voltak a vendégek. Húsz perccel később aztán Conor Gallagher próbálkozott távolról. Ederson ugyan védett, de a kipattanó labdára Nicolas Jackson csapott le, majd a kapus hóna alatt a hálóba talált, így ismét döntetlen volt az állás.

A hajrához érve a 86. percben úgy tűnt,Rodri dönti el a három pont sorsát. A spanyol játékos távolról tüzelt, Thiago Silva pedig pont úgy ért a labdába, hogy Sáncheznek esélye se legyen hárítani. Jött azonban egy utolsó csavar, Rúben Dias szabálytalanságát követően tizenegyeshez jutott a Chelsea. A labda mögé az idény elején még a manchesterieknél futballozó Cole Palmer állt. Ederson ugyan érezte az irányt, de Palmer lövése védhetetlen volt, így 4–4-es döntetlennel zárult a mérkőzés.

A Manchester City így egy ponttal vezet az Arsenal, Liverpool kettős előtt a bajnokságban a válogatott szünetet megelőzően.


25. perc: GÓÓÓL. Haaland a kapu jobb alsó sarkába lőtt, míg Sánchez a másik oldalra vetődött. Vezet a City.

24. perc: Cole Palmer is sárga lapot kap reklamálásért.

21. perc: Erling Haaland próbált Cucurella szorításából fejelni, de a földön végzi, a norvég tizenegyest reklamál. A VAR szoba megnézte az esetet, majd tizenegyeshez jut a Manchester City, sárga lapot kapott Cucurella.

19. perc: Gallagher révén meg van a vendégek első kaput eltaláló próbálkozása is.

17. perc: Az első kaput eltaláló kísérlet Gvardiol nevéhez fűződik, fejesét könnyedén fogja Sánchez.

16. perc: Rodri passzolt Fodennek, aki a tizenhatos sarkáról tüzelt volna, de újabb blokk érkezett.

12. perc: A jobb oldalon vezetett támadást a Chelsea, aminek a végén az idény elejét a Cityvel megkezdő Palmer lőhetett. A blokkolt lövés után végül Rodri fejelte kockázatosan haza a labdát.

7. perc: Az első manchesteri sarokrúgásra is sor került. Julián Álvarez szöglete nem okozott veszélyt.

5. perc: Phil Foden szerelte Cucurellát, jöhetett az első szöglet. Ederson magabiztosan lehúzta a beívelt labdát.

1. perc: Reece James próbálkozott, lövését azonban blokkolják a vendégvédők.

1. perc: Égszínkék mezben, fehér nadrágban játszik a vendég Manchester City, míg a Chelsea kék felszerelésben lép pályára.

1. perc: Elkezdődött a találkozó.

Hamarosan kezdődik a mérkőzés.

ELŐZMÉNYEK

A 27 ponttal listavezető Manchester City Londonba látogat ahhoz a Chelseahez, amelyik az előző fordulóban egy parázs mérkőzésen 4–1-es győzelmével elvette a Tottenham idei bajnoki veretlenségét.

A vendégek az Arsenal elleni egygólos vereség óta mind az öt mérkőzésüket megnyerték 17 gólt lőve és csak hármat kapva, míg a Chelsea az elmúlt hét találkozójukból csak egy vereséget szenvedtek. Az egymás elleni mérkőzéseket tekintve a közelmúlt a manchesterieknek szenved. Pep Guardiola csapata a 2021-es BL-döntős vereség óta négy bajnokin, egy angol Ligakupa-mérkőzésen és egy FA-kupa találkozón is legyőzték a Chelsea-t. Érdekesség, hogy az elmúlt négy bajnokin egyaránt 1–0-s manchesteri siker született.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik