PL: kizárás és 30 pontos levonás fenyegeti a Cityt és a Chelsea-t – sajtóhír

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.11.18. 09:14
null
Sajtóhírek szerint a Manchester City 115 pontban is megsérthette a szabályokat, ezért Pep Guardioláékat ki is zárhatják – de az ügyben nem mostanában lesz hivatalos ítélet (Fotó: Getty Images)
A The Times értesülései szerint az Everton 10 pontos büntetése után az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) két topcsapata is komoly retorzió előtt áll, a Manchester Citytől és a Chelsea-től is 30 pontot vonhatnak le, de a lap szerint a kizárás is reális fenyegetést jelenthet a két klubnak.

 

Mint ismert, pénteken tízpontos levonással büntették meg az Evertont, amely megsértette a liga pénzügyi fenntarthatóságra vonatkozó szabályait. A liverpooli klub fellebbezett a döntés ellen, de nincs könnyű helyzetben, ugyanis a Burnley, a Leeds és a Leicester összesen 300 millió fontra perelné be az Evertont, amely több sztárjátékosát is elveszítheti.

A The Times szerint nem csak az egyetlen szabályt megsértő liverpooliaknál lehetnek gondok, a Manchester Cityt állítólag azzal vádolják, hogy 115 pontban vétett a szabályok ellen, s ezért akár 30 pontos levonást kaphat, vagy a Premier League-ből is kizárhatják – a lap ugyanakkor megjegyzi, a BL-címvédő ügye még legalább két évig elhúzódik, így a büntetést nem mostanában kaphatja meg.

A lap szerint a Chelsea elleni vizsgálat továbbra is tart és elkerülhetetlennek tűnik, de a londoniak maguk jelentették be a 2022. nyári tulajdonosváltás után, hogy a korábbi tulaj, Roman Abramovics regnálása alatt jelentős összegű kifizetések történtek, melyekkel megszegték a Premier League szabályait, így őket is a 30 pontos levonás vagy a kizárás veszélye fenyegeti.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik