PL: az emberrablók elengedik Luis Díaz édesapját, ha…

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.11.07. 11:32
null
Az emberrablók biztonsági garanciát kérnek a felszabadító hadművelet kidolgozására, utána engedik el Luis Díaz apját (Fotó: Getty Images)
Október 28. óta még mindig túszként tartják fogva Kolumbiában az angol élvonalbeli Liverpool FC támadójának, Luis Díaznak az édesapját. A kolumbiai média és a BBC híradása szerint a Nemzeti Felszabadító Hadsereg (ELN) emberrablói megfogalmazták, mi kell ahhoz, hogy szabadon engedjék Luis Manuel Díazt.

 

 

Mint ismert, Luis Díaz szüleit még október 28-án, a Kolumbia északi részén lévő La Guijara állam Barrancas településének egyik benzinkútján rabolták el, a labdarúgó édesanyját órákkal később megtalálták, édesapját viszont azóta is túszként tartják fogva.

A Nemzeti Felszabadító Hadsereg szerint a jelenleg zajló katonai és rendőri kutatás késlelteti Luis Manuel Díaz szabadulását és növeli a kockázatot – írja a BBC.

Mint ismert, Luis Díaz az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 11. fordulójában csereként beállva, a hosszabbításban mentette 1–1-es döntetlenre a Liverpool Luton Town elleni idegenbeli mérkőzését, majd gólja után előbb pólóján üzent, aztán közleményt adott ki.

Az ELN ezt követően közölte szándékát, hogy a lehető leghamarabb elengedje Díaz apját. A szervezet közleménye szerint a kolumbiai hatóságok kutatás művelete késlelteti a folyamatot.

„Erőfeszítéseket teszünk a kormányerők elleni incidensek elkerülésére. A terület továbbra is militarizált, átrepüléseket hajtanak végre, csapatokat szállítanak, közvetítenek és jutalmakat ajánlanak fel a kutatási művelet részeként. Ez a helyzet nem teszi lehetővé a szabadulási terv gyors és biztonságos végrehajtását, de Luis Manuel Díaz urat nem fenyegeti veszély. Ha a műveletek folytatódnak a területen, késleltetik az elengedést és növelik a kockázatot. Megértjük a Díaz család gyötrelmét, akiknek azt mondtuk, betartjuk a szavunkat és elengedjük, amint biztonsági garanciánk lesz a felszabadító hadművelet kidolgozására” – írta közleményében az ELN.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik