Newcastle: milliókat követelnek a Milantól Tonali miatt

Vágólapra másolva!
2023.10.26. 11:56
null
Sandro Tonali valószínűleg nem játszik többet ebben az idényben, és a 2024-es Eb-ről is lemarad (Fotó: AFP)
A Newcastle United több millió eurót követel az AC Milantól és perrel fenyegeti az olasz klubot Sandro Tonali közelgő eltiltása miatt – írja a Corriere dello Sport.

A nyáron a Milantól 70 millió euróért megvásárolt középpályás az olasz csapat játékosaként fogadott, amit tilt a törvény. Tonali még a saját mérkőzéseire is fogadott, ami akkor is súlyosbító körülmény, ha az eredményt nem befolyásoló eseményeket tett meg.

A játékos ügyvédei az olasz szövetséggel alkudoznak, szeretnék elérni, hogy Tonali 10 hónapos (egész világra kiterjedő) eltiltással megússza az esetet, emellett további hat-nyolc hónapos közmunka keretében kampányolna, a sportfogadások veszélyeire hívná fel a figyelmet.

A Newcastle nem tudott a tiltott fogadásokról, így ha Tonalit eltiltják, visszaköveteli a Milantól a 70 millió eurós vételár egy részét, illetve felfüggeszti a játékos (évente 8 millió eurós) fizetését.

Az eltiltásról szóló döntést bármelyik pillanatban nyilvánosságra hozhatja az olasz szövetség.

A Juventusnál Nicolo Fagioli hasonló okból kap eltiltást, olasz sajtóhírek szerint a torinói klub nem vonja meg a játékosa fizetését.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik