Süper Lig: a Besiktas az MU-tól, a Galata a Tottenhamtől erősített

Vágólapra másolva!
2023.09.05. 13:52
null
Eric Bailly a Manchester Unitedtől a Besiktashoz került (Fotó: Getty Images)
Két török sztárcsapat is az angol élvonalból (Premier League) erősítette meg keretét, miután a Besiktas szerződtette a Manchester United elefántcsontparti védőjét, Eric Baillyt, míg a Galatasaray kölcsönvette a Tottenham francia-kongói középpályását, Tanguy Ndombélét és megvette a kolumbiai védőt, Dávinson Sánchezt.

 

A Besiktasnál folytatja pályafutását az Espanyolnál nevelkedő, a Manchester Unitedhez a Villarrealtól kerülő Eric Bailly, aki az előző idényt a Marseille-nél töltötte kölcsönben, most pedig végleg távozott Erik ten Hagéktól, akik nem tartottak rá igényt, így az isztambuliak ingyen szerezték meg.



Bailly nem az első topligás szerzemény a Besiktasnál, hiszen nyáron az AC Milantól Ante Rebicet szerezte meg, a West Ham Unitedtől igazolta át Arthur Masuakut, míg ingyen érkezett a Liverpooltól távozó és szabadon igazolhatóként megszerzett Alex Oxlade-Chamberlain.

Egy másik török topcsapat, a Galatasaray is erősített, ugyanis kölcsönbe megszerezte a Tottenham 26 éves francia középpályását, Tanguy Ndombélét a 2023–2024-es idény hátralévő részére. Sőt, a kolumbiai védőt, Dávinson Sánchezt az isztambuliak végleg megvásárolták a Hotspurtől, a játékosért a klub közlése szerint 9.5 millió eurót fizetett a török csapat, amely 4+1 évre szóló szerződést kötött a hátvéddel, aki idényenként 3.2 millió eurót keres.

A Galata nyáron végleg megszerezte a PSG-től az argentin támadót, Mauro Icardit, a Leverkusentől Kerem Demirbayt, kölcsönbe érkezett a csapathoz a Chelsea-től a marokkói Hakim Zijes, a Crystal Palace-tól Wilfried Zaha, Lipcséből pedig Angelino, ellenben a nagyobb nevek közül csak az Aston Villához kölcsönbe kerülő Nicoló Zaniolo és Vécsei Bálint új csapattársa, Juan Mata (Vissel Kobe) távozott.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik