MU: Ha kell, a kapuba is beállok, a címerért játszom – Amrabat

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2023.09.27. 10:20
null
Amrabat élvezte a játékot (Fotó: Getty Images)
Mint beszámoltunk róla, a címvédő Manchester United 3–0-ra legyőzte az Old Traffordon a Crystal Palace-t az angol Ligakupa 3. fordulójában. A múlt hétvégén csereként már debütáló, most azonban kezdőként pályára lépő Szofjan Amrabat elégedetten értékelt a lefújás után.

Szofjan Amrabat már a Burnley elleni bajnoki utolsó perceiben is balhátvédnek állt be, és a Crystal Palace ellen is itt kapott lehetőséget. A második félidőben azonban felmehetett a középpálya közepére.


„Mondtam az edzőnek, ott játszom, ahol szüksége van rám, ahol a csapatnak szüksége van rám. Ha kell, kapus is leszek”idézte a klub honlapja a 27 éves marokkói válogatott játékosát. – Ott játszom, ahol segíthetem a csapatot. Ma ezt balhátvédként tehettem meg.”

„A címerért játszom” – olvasható Amrabat szavai Fabrizio Romano posztjában.

„Nem volt annyira kötött a pozícióm, sokszor középre húzódtam – mondta az első félidő kapcsán. A United mezében először játszott az Old Traffordon, és nagyon örül a teljesítményüknek és a továbbjutásuknak. Amrabat egy órát töltött a pályán, elmondása szerint nincs még százszázalékos állapotban. – Gyerekkorom óta ezért a pillanatért dolgoztam. Csodálatos volt itt játszani.”

Az MU szurkolói örülhetnek annak, hogy Rasmus Höjlund és Amrabat személyében két olyan játékost is igazoltak a nyáron, akik gyerekkoruk óta szurkolnak a csapatnak.


A Manchester United és a Crystal Palace szombaton ismét egymás ellen játszik az Old Traffordon, ezúttal bajnokin csapnak össze.

ANGOL LIGAKUPA
A LEGJOBB 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT (keddi játéknap)
Bradford City (IV.)–Middlesbrough (II.) 0–2 (Latte 21., Rogers 54.)
Exeter City (III.)–Luton Town 1–0 (D. Mitchell 83.)
Kiállítva: D. Mitchell (88.)
Ipswich (II.)–Wolverhampton Wanderers 3–2 (Hutchinson 28., Ladapo 39., J. Taylor 58., ill. Hvang Hi Csan 4., Toti Gomes 15.)
Mansfield Town (IV.)–Peterborough United (III.) 2–2 (Swan 5. – 11-esből, Akins 90+3. – 11-esből, ill. Clarke-Harris 30., 47.) – 11-esekkel 3–2
Port Vale (III.)–Sutton (IV.) 2–1 (J. Thomas 49., Ojo 83., ill. Kasimu 70.)
Salford (IV.)–Burnley 0–4 (Berge 12., Bruun Larsen 20., O'Shea 27., Odobert 81.)
Manchester United–Crystal Palace 3–0 (Garnacho 21., Casemiro 27., Martial 55.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik