Wrexham: Ben Foster nemrég hosszabbított szerződést, most mégis visszavonult

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2023.08.21. 14:22
null
Ben Foster úgy döntött, befejezi a pályafutását (Fotó: Getty Images)
Másodszor is visszavonult a Manchester United és az angol válogatott korábbi játékosa, Ben Foster, akinek nagy szerepe volt abban, hogy a világ harmadik legrégebbi klubjaként számon tartott Wrexham AFC feljutott az angol negyedosztályba.

 

Ben Foster tavaly szeptemberben, a Watfordtól való távozását követően egyszer már visszavonult, ám az idén márciusban a hollywoodi színész, Ryan Reynolds és Rob McElhenney által tulajdonolt ötödosztályú Wrexham kedvéért reaktiválta magát. A csapatnak nagy szüksége volt rá, hiszen megsérült a kapusa, Rob Lainton, ráadásul jó helyen állt a bajnokságban, minden esélye megvolt arra, hogy szintet lépjen, s a negyedik vonalba jusson.

Foster kulcsszerepet játszott abban, hogy a klub végül elérte a célját, ami után, júniusban egy évvel meghosszabbította az amúgy lejáró szerződését. Épp ezért meglepőnek is nevezhető a mostani döntése. A jelenleg is zajló évadban négy mérkőzésen át őrizte a Wrexham kapuját, ezeken az összecsapásokon 13 gólt kapott.

„A mostani idényben nyújtott teljesítményem nem éri el azt a szintet, amelyiket megkövetelek magamtól. Úgy érzem, eljött a visszavonulás ideje. A Wrexham különleges helyet foglal el a szívemben, döntésem meghozatalakor nemcsak azt mérlegeltem, hogy mi a legjobb nekem, hanem azt is, hogy mi a legjobb a klubnak. Még van elég ideje felmérni a lehetőségeit, mielőtt bezárulna az átigazolási piac” – idézte Fostert a BBC.

A nyolcszoros válogatott kapus a Stoke City-nél lett profi futballista, majd 2005 és 2010 között a Manchester United kötelékéhez tartozott, először innen került kölcsönbe a Watfordhoz. Később a Birmingham Citynél és a West Bromwich Albionnál is első számú kapus volt, a „lódarazsakhoz” 2018-ban tért vissza, négy idény alatt 125 tétmeccsen kapott lehetőséget.

Az angol válogatott kerettagjaként a 2014-es vb-t is megjárta, a Costa Rica elleni 0–0-s csoportmeccsen ő védett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik