PL: klubrekordot jelentő összegért vett német középpályást a Brentford

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.06.12. 17:49
null
Kevin Schade fél év alatt meggyőzte a Brentford vezetőségét, így marad Londonban (Fotó: Getty Images)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Brentford a hivatalos honlapján jelentette be, hogy klubrekordot jelentő összegért szerződtette Kevin Schadét, a Freiburg 21 éves jobbszélsőjét.

 

Az anyai ágon német, apai ágon nigériai felmenőkkel rendelkező labdarúgót még januárban vette kölcsön a Brentford a Sallai Rolandot is foglalkoztató Freiburgtól, kölcsönjátéka alatt 18 bajnoki mérkőzésen jutott szóhoz, és egy gólpasszt jegyzett.

„Amikor Kevin januárban csatlakozott hozzánk, abban maradtunk a Freiburggal, hogy bizonyos körülmények teljesülése esetén véglegesíteni fogjuk a klubváltását – ezek közé tartozott például a Brentford élvonalbeli tagságának megőrzése. A klubon belül mindenki elégedett Kevin munkájával és profizmusával, így nagy öröm a számunkra, hogy 2028-ig a Brentfordot fogja erősíteni” – nyilatkozta a transzferről a klubhonlapnak Phil Giles, a „méhek” sportigazgatója.

Az átigazolás összegét a klubok nem hozták nyilvánosságra, de az átigazolási ügyekben mérvadónak számító olasz újságíró, Fabrizio Romano szerint Schade játékjogáért 22 millió fontot fizetett a Premier League nemrégiben véget érő idényét a kilencedik helyen záró együttes.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik