Newcastle: megvan az első nyári igazolás – rögtön kölcsön is adták

Vágólapra másolva!
2023.06.13. 14:50
null
Yankuba Minteh (Fotó:<a href="https://www.nufc.co.uk/news/latest-news/newcastle-united-sign-gambia-forward-yankuba-minteh/"> Newcastle United</a>)
A Szoboszlai Dominik iránt is érdeklődő Newcastle United bejelentette első nyári igazolását, a 18 éves gambiai Yankuba Mintehet, akit rögtön kölcsön is adtak egy évre a holland bajnok Feyenoordnak.

 

 

Korábban már írtunk róla, hogy Szoboszlai Dominik (RB Leipzig) mellett a dán Odense 18 éves gambiai szélsője, Yankuba Minteh is szerepel az angol Premier League-ben a BL-indulást érő 4. helyen végzett Newcastle United nyári kiszemeltjei között. A 2022–2023-as idényben 17 dán élvonalbeli meccsen négy gólt szerző és hat gólpasszt adó támadó szerződtetését hétfőn jelentette be a Newcastle United, és egy évre rögtön kölcsön is adta a holland bajnok Feyenoordnak.

Dan Ashworth sportigazgató a Newcastle honlapjának elmondta, Minteh egy olyan tehetség, akinek hosszú távon nagy jövőt jósolnak és kíváncsian várják, mire lesz képes a Feyenoordban. Az angol klubnál úgy gondolják, a hollandiai kölcsönjáték nagyban elősegítheti a gambiai játékos fejlődését.

A sportvezető hozzátette, Minteh tökéletesen megfelel annak a klubfilozófiának, amit követni szeretnének, ugyanis hosszú távon minél több fiatal játékosnak akarnak fejlődési lehetőséget nyújtani. A Transfermarkt szerint 7 millió eurót fizet érte a Newcastle United az Odense Boldklubnak (OB).

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik