PL: az FTC-ből erősítené támadószekcióját a Leeds United – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2023.04.06. 11:03
null
Nyáron elköszönhet a Ferencvárostól (Fotó: Szabó Miklós)
Az angol Football Insider értesülései szerint az angol élvonalban a bennmaradás kiharcolásáért küzdő Leeds United a nyári átigazolási időszakban szerződtetheti a Ferencváros marokkói támadóját, Ryan Mmaeét.

A Premier League-ben igencsak kiélezett a harc a bennmaradásért, hiszen a 12. és a 20. helyezett között mindössze hét pont a különbség, s a csapatok nagy többségének még kilenc bajnoki mérkőzése van hátra – vagyis még semmi nem dőlt el.

Egyelőre tehát a Leeds Unitednél sem lehet biztosan kijelenteni, hogy megőrzi PL-tagságát a csapat a következő idényre is, ugyan a 13. helyen állnak a leedsiek, de előnyük mindössze két pont a kiesést jelentő 18. helyet elfoglaló AFC Bournemouth előtt.

A Leedsnél a Football Insider szerint az a terv, hogy a nyáron szerződtetik a Ferencvárosból a 25 éves marokkói támadót, Ryan Mmaeét, ám a lap úgy tudja, az átigazolás csak akkor jöhet létre, ha a brit csapat marad a Premier League-ben.

A Leedsnek égető szüksége lenne egy csatárra, mert Patrick Bamford rengetegszer küzd sérüléssel, a télen igazolt Georginio Rutter pedig nem igazán találja a góllövőcipőjét, míg Rodrigo ugyan átlagban minden második meccsén gólt szerzett az idényben, (26 meccs, 13 gól), ám már 32 éves…

Ryan Mmaee ebben az idényben minden sorozatot figyelembe véve 31 mérkőzésen szerepelt és 12 gólt szerzett. A 12-szeres marokkói válogatott csatár két évvel ezelőtt, nyáron érkezett a Ferencvároshoz, a Transfermarkt adatai szerint a zöld-fehérek 750 ezer eurót fizettek érte az AEL Limassolnak. Mindez azért érdekes, mert Mmaeének még két évig érvényes a szerződése a Ferencvárosnál, ami azt jelenti, hogy ha a Leeds szándékai valóban komolyak a marokkói támadóval kapcsolatban, akkor ki kellene őt vásárolni a szerződéséből – a játékos értékét egyébként jelenleg 2.8 millió euróra becsüli a Transfermarkt.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik