PL: a Chelsea surranópályán szerezné meg a Barca tinijét – sajtóhír

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.04.12. 19:27
null
Londonban folytathatja a Barca csiszolatlan gyémántja (Fotó: Getty Images)
Angliában folytathatja pályafutását a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (La Liga) érdekelt Barcelona 18 éves középpályása, Gavi – írja az AS.

 

A madridi sportlap szerint a londoni „kékek” már három hete felvették a kapcsolatot Gavi ügynökével, De la Penával és közölték vele, hogy szeretnék szerződtetni a fiatal középpályást. Az idézett forrás hozzáteszi, hogy a londoni klub vezetősége, a tulajdonos Todd Boehlyvel élen hamarosan egy újabb tárgyaláson fog részt venni az andalúz játékos ügyében, melyen reményeik szerint Gavi szülei is jelen lesznek.

A közelmúltban Golden Boy-díjat nyerő játékos nem zárkózik el az angliai folytatástól, de első választása továbbra is a Barcelona – ezért hosszabbította meg szerződését a katalán klubbal még szeptemberben. A La Liga azonban semmissé tette az új szerződést, majd a klub fellebbezését a barcelonai bíróság is elutasította, így Gavi továbbra is az ifjúsági keret tagja, és nem él az egymilliárd eurós kivásárlási ára sem.

Joan Laportáéknak tehát még június 30. előtt csökkenteniük kell a Barca bértömegét 200 millió euróval – ellenkező esetben Gavi jelenleg érvényben levő szerződése lejár és ingyen igazolhat a Chelsea-be, amely sokkal magasabb fizetést kínál neki, mint amennyit a semmissé tett kontraktus értelmében kapott volna Barcelonában.

Todd Boehly legfontosabb ütőkártyája ezzel együtt nem a pénz, hanem a „kékek” potenciális új vezetőedzője, Luis Enrique. A londoni klub kispadjára pályázó asztúriai szakember még a spanyol válogatott szövetségi kapitányaként „fedezte fel” Gavit, és rendszeresen pályára is küldte annak dacára, hogy a középpályás akkor még nem rendelkezett számottevő tapasztalattal a felnőtt labdarúgásban. Enrique a katari világbajnokságra is magával vitte Gavit, ahol a spanyol csapat mind a négy meccsén kezdőként kapott szerepet – nem lehet tehát kizárni, hogy kettejük közös munkája Londonban folytatódjon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik