PL: „Elfogadhatatlan!” – közös Man. City, Liverpool-közlemény

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2022.12.23. 18:49
null
Egy enyhébb a csütörtök esti rendbontások közül (Fotó: Getty Images)
A Manchester City és a Liverpool pénteken közös közleményben ígért alapos kivizsgálást a két labdarúgócsapat előző este lejátszott Ligakupa-mérkőzésén történt rendbontások ügyében. A rendőrség többek között egy fejsérülést szenvedő 15 éves lány ügyében nyomoz.

 

A két klub hivatalos honlapján megjelent közlemény „teljességgel elfogadhatatlan”, „mélységes csalódást” okozó incidensekről ír, hozzátéve: mindent kivizsgálnak, az eredményt jelentik a szintén eljárást indító rendőrségnek, és a bűnügyi következményeken túl a bűnösnek talált szurkolókat a klubjuk is szankcionálja majd.

„A Liverpool és a Manchester City elkötelezett, hogy közös erőfeszítéssel megakadályozza hasonló események előfordulását a mérkőzésein. Ilyesminek nincs helye a futballban.”

A rendőrség nem csak az Etihad Stadionban elsősegélyben részesített, fejsérüléssel kezelt fiatal lány ügyében nyomoz – írja a BBC. Egy férfit a közrend rasszista indíttatású megzavarásáért vettek őrizetbe, kettőt pirotechnikai eszközök játéktérre dobásáért, és a stadion környékén történt verekedés, a játéktérre hajigált érmék, füstbombák miatt is vizsgálódnak.

A legjobb nyolc közé jutásért lejátszott Ligakupa-mérkőzést a Manchester City 3–2-re megnyerte, kiejtvén ezzel a címvédő Liverpoolt.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik