Championship: már nem Steve Bruce a West Brom menedzsere

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.10.10. 14:26
null
Steve Bruce-t nyolc hónappal kinevezése után menesztette a WBA (Fotó: AFP)
Az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokságban (Championship) 13 forduló után 11 ponttal a 22., kieső helyen álló West Bromwich Albion hivatalos honlapján számolt be róla, hogy távozott a csapat menedzseri posztjáról Steve Bruce és vele együtt szakmai stábja is.

A 61 éves szakembert 2022 februárjában nevezte ki menedzserének a West Brom, amely az előző idényt a 10. helyen zárta. Az új évadot nem kezdte jól, hiszen 13 forduló után egy győzelemmel, nyolc döntetlennel és négy vereséggel csupán a kiesést jelentő, 22. helyen áll a tabellán, ezért a klub menesztette Steve Bruce menedzser mellett a teljes szakmai stábot is.

A West Brom tájékoztatása szerint az új menedzser kinevezéséig a következő mérkőzésekre az U21-esek eddigi edzője, Richard Beale készíti fel a csapatot.

Steve Bruce már aktív játékosként elkezdett edzősködni az 1998–1999-es idényben a Sheffield Unitednél, de volt a Huddersfield, a Wigan, a Crystal Palace, a Birmingham City, a Sunderland, a Hull City, az Aston Villa, a Sheffield Wednesday és a Newcastle United menedzsere is.

Steve Bruce mérlege a WBA menedzsereként: 32 mérkőzésen 8 győzelem, 12 döntetlen és 12 vereség.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik