Chelsea: az ukránok arra kérték Abramovicsot, hogy segítse a béketárgyalást

KRASZNAI BENCEKRASZNAI BENCE
Vágólapra másolva!
2022.02.28. 14:21
null
Abramovics az egyetlen olyan orosz befolyásos ember, aki megpróbál eleget tenni az ukránok kérésének (Fotó: Getty Images)
Többek között a The Guardian és a The Athletic is beszámolt arról, hogy az ukránok az angol első osztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Chelsea tulajdonosát, Roman Abramovicsot – aki szombaton átadta a klubirányítást a csapat jótékonysági alapítványának – is felkérték arra, hogy segítse az oroszokkal folytatott béketárgyalásokat. Az orosz üzletember szóvivője megerősítette a hírt, s elmondása szerint Abramovics próbál a kérésnek eleget tenni.

 

„Megerősíthetem, Roman Abramovicsot megkereste az ukrán fél, hogy támogassa a békés megoldás elérését, és azóta próbál ennek eleget tenni, segíteni. A tét nagyságára való tekintettel megértésüket kérjük azért, amiért eddig nem kommentáltuk a helyzetet és az ő érintettségét”– nyilatkozta a Chelsea milliárdos tulajdonosának szóvivője.

Abramovics érintettségét Alekszandr Rodnyanszkij filmrendező is megerősítette, aki leszögezte, az üzletember lehetőségei korlátozottak, és ő volt az egyetlen olyan befolyásos ember, aki válaszolt a megkeresésre, s megpróbál eleget tenni annak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik