FFT: hatvanéves rejtély – a tinédzser, aki ellopta az FA-kupát

FFT FFTFFT FFT
Vágólapra másolva!
2021.01.29. 14:08
null
Az eredeti FA-kupa ellopásának rejtélye 63 éven át megoldatlan maradt, amíg egy kleptomániás börtönlakó be nem vallotta (Fotó: fourfourtwo.hu)
Az eredeti FA-kupa ellopásának rejtélye 63 éven át megoldatlan maradt, amíg egy kleptomániás börtönlakó be nem vallotta.

 

Nem sokkal éjfél után történt, 1895. szeptember 12-én, csütörtökön. Vihar volt, villámlott Birmingham felett. Hárman álltak egy cipőbolt feletti lapos tetőn a New Town Row-n, a városközponttól északra. Feltépték a cinkburkolatot, és lyukat ütöttek a tetőn keresztül.

Ezt követően ketten leeresztették a harmadikat a boltba. A tolvaj kinyitotta a kasszát, és egy kevés aprót talált benne, két-három shillinget. Nem ez volt az igazi célpontja, az egy talapzaton állt a kirakatban.

Stoplisok vették körül, 40 centi magas volt fülekkel, a tetején ott volt még egy szakállas figura labdával. Nem egyszerű serlegről van szó, hanem magáról az eredeti Football Association Challenge-kupáról. A betolakodó megragadta, felcibálta a tetőre, majd eltűntek vele a sötétben. Soha többet nem látta senki.

Hatvan évnek kellett eltelnie, mire az eredeti FA-kupa rejtélye megoldódott. Nagyjából.

A teljes történetet elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik