PL: öngyilkos akart lenni az Arsenal korábbi hátvédje

Vágólapra másolva!
2016.12.24. 10:35
Megrázó vallomást tett Emmanuel Eboué, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Sunderland korábbi játékosa. Az Arsenalban is futballozó elefántcsontparti hátvéd a Telegraphnak adott interjút.

Eboué jelenleg Londonban él, ott tölti egyéves büntetését, amelyet a FIFA azért szabott ki rá, mert nem akart fizetni ügynökének, amikor a Galatasarayhoz szerződött. A Sunderland emiatt szerződést bontott vele tavasszal. A büntetés 2017 márciusában jár le, addig hivatalosan semmilyen futballal kapcsolatos tevékenységet nem végezhet.

Eboué nagyon rosszul viselte a száműzetést. „Volt egy csomó nap, amikor semmi kedvem sem volt kikelni az ágyból – mondta. – Egy nap meg akartam ölni magam. De a családom erőt adott és ad most is, rájuk kell gondolnom. Félek, hogy ha egyedül maradok, akkor mostanra már valami nagyon rosszat tettem volna.”

A hátvéd hálás minden támogatásért, de csalódott, hogy honfitársa, Kolo Touré nem keresi. „Amikor ő volt hasonló helyzetben, sokszor beszélgettem vele. Mostanság nem könnyű neki a Celticnél, így megértem, hogy nem kommunikál. Korábban sokkal erősebb volt a barátságunk, és a legnagyobb bajban mutatkozik meg, hogy ki az igazi barát. De nem akarok semmi rosszat mondani a korábbi csapattársaimról, és remélem, hogy egy nap majd felhívnak. Mindannyiukra bátyámként tekintek.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik