PL: „Henry fiatalkori önmagát látja bennem, ezért ilyen velem”

Vágólapra másolva!
2016.11.10. 13:45
null
Thierry Henry (szemben) sok új tanácsot adott Romelu Lukakunak (Fotó: AFP)
Romelu Lukaku, a belga labdarúgó-válogatott támadója a francia SFR Sportnak beszélt a nemzeti csapat pályaedzőjéről, Thierry Henry-ról. Az Everton futballistája elmondta, milyen együtt dolgozni az Arsenal-legendával, hogyan látja és miben segítette a játékát, de szóba került a PSG érdeklődése is.

 

„Nem könnyű vele dolgozni, nagyon alapos és az igényes munkára törekszik. Ilyet még nem tapasztaltam ezelőtt. Mindig, amikor egy jó passzt adok, de csak egy kicsit is pattog, akkor azonnal megállít, és azt mondja, kezdjem újra. Azt gondolom, hogy saját, fiatalkori önmagát látja bennem, talán ezért is ilyen hajthatatlan. De óriási hálával tartozom neki, hiszen sokkal jobb lett a mozgásom, így egyre kevesebb alkalommal maradok lesen. Olyan újdonságokat tanított meg nekem, amelyekkel a befejezésekben is javultam. Megmutatta, hogyan kontrolláljam a labdát és hogyan lássak a pályán” – kezdte Romelu Lukaku, aki nagyon elkapta a fonalat a szezon elején. Eddig tíz angol bajnokin hétszer volt eredményes.

Lukaku korábban is nagy örömmel beszélt a korábbi klasszis játékosról.

„Nagyon közvetlen velünk, nem távolságtartó. Néha együtt teázunk, vagy játszik velünk a PlayStation-ön. Sokat kér tőlünk, de ez az, amire szükségünk van. Nagyszerű a kommunikációja, az elvárásai önmagával szemben is nagyok. Mindenkit biztosíthatok arról, hogy amikor ő beszél, arra mindannyian odafigyelünk.”

Az Everton támadója iránt a francia bajnok PSG élénken érdeklődik, és megfigyelőik állítólag többször is jártak már a Goodison Parkban.

„Hogy nálunk jártak volna? Őszintén szólva, nem tudom, csak azt, hogy hétről hétre rengeteg ember látogat ki a meccseinkre. De az ügynököm, Mino Raiola eddig még semmit sem mondott erről. Amíg nincs semmi leírva egy papírra, addig nem tudok újat mondani. Tisztelem, hogy így dolgozik” – tette hozzá az 53-szoros belga válogatott.

Belgium szerda este 1–1-es döntetlent játszott Hollandiával felkészülési mérkőzésen – a csereként beálló Lukaku a 78. percben elképesztő helyzetben hibázott –, vasárnap világbajnoki selejtezőn Észtországot fogadja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik