PL: Wenger szerint több meccsre el kellene tiltani Costát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.20. 10:18
null
Diego Costa (jobbra) körül forrt a levegő a rangadón
Arsene Wenger, az Arsenal menedzsere nehezen tért napirendre Diego Costa viselkedése felett, amiért a saját játékosával ellentétben nem kapott piros lapot a Chelsea elleni Premier League-meccsen.

Mint tegnap megírtuk, Wenger elismerte, hogy Gabriel butaságot csinált, de azt nem érti, Costa hogyan maradhatott a pályán. Elképzelhető, hogy bár Mike Dean játékvezető nem szankcionálta a Chelsea támadóját, utólag, a tv-felvételek alapján eltiltja az angol szövetség. Wenger szerint több meccset is megérdemelne:

„Az a legkevesebb, hogy utólag megvizsgálják az esetet és eltiltják. De ugyanezt fogja csinálni jövő héten, és azután is. Bármit megtehet, úgyis a pályán marad. Aki meg felveszi vele a kesztyűt, azt kiállítják. Ez elfogadhatatlan. Kihasználta Mike Dean naivitását. Ilyen meccsre számítottunk, de azt vártuk, hogy a játékvezető helyes döntéseket fog hozni" – mérgelődött Arsene Wenger.

Bár Diego Costa kétszer is odacsapott Laurent Koscielny arcára, a lapot az Arsenal brazil védője, Gabriel kapta, aki előbb reklamált, majd a játékvezető meglátása szerint odarúgott a végig őt húzó Costának. A kétgólos vereséget szenvedő Arsenal kilenc emberrel fejezte be a meccset, miután Santi Cazorla megkapta második sárga lapját.

A televíziós szakértőként dolgozó Newcastle-legenda, Alan Shearer is bírálta Costa viselkedését:

„Rajongója vagyok, tetszik az agresszivitása, de van egy határ, és azt átlépte ezen a meccsen, nem is egyszer. Végig nagyon idegesnek tűnt, olyanokat csinált, ami nem a pályára való" – mondta Shearer a meccs után.

Ami a másik felet illeti, José Mourinho sajátosan reagált a BT Sportnak, ahol a találkozó előtt kritizálták a Chelsea szezonrajtját.

ANGOL PREMIER LEAGUE – EMLÉKEZTETŐ
6. FORDULÓ

Chelsea–Arsenal 2–0 (Zouma 53., E. Hazard 90.)

A mérkőzés összefoglalója

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik