PL: Négy új klasszissal verhetetlen lesz az Arsenal - Mourinho

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.29. 18:33
José Mourinho, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Chelsea menedzsere szerint nem gyenge az angol mezőny, és egyetért Thierry Henryval, az Arsenal legendájával: négy klasszis játékos szerződtetésével 2004 után ismét verhetetlen lehet a városi rivális.

„Az Arsenalnak fantasztikus kerete van. Thierry Henry azt mondta, az » ágyúsoknak« négy klasszisra van szüksége ahhoz, hogy bajnokok legyenek – mondta Mourinho a szerda esti Leicester City elleni bajnoki előtt. – Ha szerződtetnek még négy kiváló játékost, akkor újra legyőzhetetlenek lesznek." Mourinho a szerda esti Leicester City elleni bajnoki előtt. – Ha szerződtetnek még négy kiváló játékost, akkor újra legyőzhetetlenek lesznek."

Mourinho cáfolta azokat az állításokat, melyek szerint gyengült a Premier League, és a Chelsea könnyedén nyeri meg a bajnoki címet.

„Sokkal nehezebb dominálni, mint korábban. Hogy mondhatják azt, hogy simán lehet nyerni, mikor tudjuk, mi történik majd a nyáron? – kérdezte Mourino a riportereket. – A Manchester United kerete elképesztő és Ángel Di María, a Premier League történetének legdrágább igazolása még csak nem is játszik. A klub gazdasági ereje miatt a pénzügyi fair play szabályai nem korlátozzák őket, így a nyáron újra nagy beruházásra készülhetnek."

„A Manchester City kiválóan teljesített az elmúlt években, a legutóbbi három szezonból kétszer bajnoki címet ünnepelhettek, és az a hír járja, hogy a szezon végén ők is óriási költekezésbe kezdenek. Jövőre még a Liverpool is beleszólhat a bajnoki címért folyó harcba.”

„A következő szezonban sokkal nehezebb lesz győzni. Ez nem Németország, ahol mindig a Bayern München a favorit. Nem Svájc, ahol szinte mindig a Basel nyer, és nem Skócia, ahol a Celtic uralkodik. Nagyon nehéz lesz jövőre."

A Chelsea a Leicester City ellen tizenhárom pontra növelheti előnyét az üldözőkkel szemben és vasárnap a Crystal Palace legyőzésével bebiztosíthatja a bajnoki címet.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik