FIFA: újabb vizsgálat, ezúttal a West Ham ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.02. 12:45
A FIFA bejelentette, hogy a West Ham United labdarúgócsapatára és Diafra Sakhóra is vizsgálat vár, miután a támadó kihagyta az Afrika-kupát.

A szenegáli futballista hátproblémákra hivatkozva nem állt hazája válogatottjának rendelkezésére, de csereként beállva betalált a Bristol City elleni FA-kupa-mérkőzésen. Akkor még Szenegál együttese is versenyben volt a kontinensbajnokságon.

A Szenegáli Labdarúgó-szövetség panaszt tett a FIFA-nál, míg Alain Giresse szövetségi kapitány úgy nyilatkozott, hogy a West Ham Sakho pályára küldésével rossz példát mutatott.

A West Ham menedzsere, Sam Allardyce és David Sullivan társelnök úgy nyilatkozott, nem számítanak arra, hogy bármiféle büntetés várna rájuk.

A FIFA egyik szóvivője azonban megerősítette, hogy mind a klub, mind pedig a játékos ellen eljárás indul a FIFA szabályzatának megszegése miatt.

A nemzetközi szövetség korábban a pénzügyi a fiatalkorú játékosok átigazolása kapcsán történt szabálytalanságok vádjával indított vizsgálatot a Barcelona és a Real Madrid ellen, előbbit ki is zárták az átigazolásból.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik